/ Nieuws

Wade overleeft matchdarts tegen De Zwaan

World Matchplay

21-7-2019 21:55

Jeffrey de Zwaan is er niet in geslaagd om de tweede ronde te bereiken op de World Matchplay. De 'Black Cobra' kreeg in zijn partij tegen James Wade maar liefst vijf matchdarts, maar moest alsnog buigen na de sudden-death leg: 13-12.

Wade mocht de wedstrijd beginnen en gaf in de openingsleg meteen zijn visitekaartje af door een 160-finish te gooien. De Zwaan was hier niet van onder de indruk en maakte via tops gelijk, waarna hij Wade voor de eerste keer wist te breaken. De break werd vervolgens verzilverd door een 119-finish via bullseye te gooien. 

In het tweede bedrijf gingen de eerste drie legs met de darts mee, waarna De Zwaan voor de tweede keer deze partij de leg van Wade wist af te pakken. In de laatste leg voor de onderbreking kreeg de Nederlander drie darts om op 7-3 te komen, maar deze waren niet aan hem besteed. Via een mooie 116-finish bracht Wade zijn achterstand terug tot 6-4.

Na de tweede onderbreking leek Wade zelfs op 6-5 te komen, maar via een 180-score gevolgd door een 73-checkout slaagde De Zwaan erin om weer op een dubbele break voorsprong te komen. Vier legs later stond de 'Black Cobra' op een 9-6 voorsprong en kreeg hij zijn eerste matchdarts. Wade overleefde en sleepte er zelfs een verlenging uit. 

De eerste drie legs in de verlenging gingen met de darts mee, waarna Wade plotseling zijn eerste matchdart kreeg. 'The Machine' miste en verloor later ook zijn eigen leg. Hierdoor kreeg De Zwaan opnieuw de kans om de wedstrijd uit te gooien, maar de Nederlander liet ook ditmaal twee matchdarts liggen. In de beslissende sudden-death leg was het uiteindelijk Wade die aan het langste eind trok.

Alle verslagen van de World Matchplay zijn te vinden onder het kopje nieuws. Alle uitslagen, het wedstrijdschema en de geschiedenis van de World Matchplay zijn terug te vinden op de toernooipagina op onze site.

Voor alle laatste nieuwtjes rondom het darts volg je ons op Twitter. Meepraten kan ook, maak dan gebruik van #rtl7darts. RTL7 Darts is ook te volgen via Facebook en op Instagram. 

Door: Casper Timmers

 

1 SAMENVATTING
2 De Zwaan: 'Ik laat me te veel afleiden door hem'

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken