/ Nieuws

Van Gerwen ondanks 'double trouble' voorbij Beaton

World Matchplay

21-7-2019 23:24

In een matige wedstrijd heeft Michael van Gerwen de laatste zestien bereikt in Blackpool. De nummer één van de wereld won met 10-6 van Steve Beaton en mag zich nu opmaken voor een duel met Adrian Lewis of Glen Durrant.

Ondanks grote problemen op de dubbels wist Van Gerwen de eerste vier legs naar zich toe te trekken. Hierbij had de Nederlander wel het geluk dat Beaton ook niet zijn beste spel speelde. Beaton wist op 4-1 te komen, waarna drie legs met de darts meegingen. De Engelsman brak vervolgens terug tot 5-4, maar kon niet voorkomen dat 'Mighty Mike' via dubbel 18 op 6-4 kwam.

Na de tweede onderbreking startte Van Gerwen met een mooie 10-darter. Beaton behield ook zijn eigen leg en kreeg de kans om in breaks gelijk te komen. Echter miste hij de bullseye voor een 122-finish en later ook 124-finish. Bij een 9-6 voorsprong kreeg 'MvG' op 170 voor de eerste keer de kans om de wedstrijd te beslissen. Na tweemaal triple 20 miste hij de bullseye, maar een beurt later was het alsnog raak voor de tweevoudig winnaar.

Alle verslagen van de World Matchplay zijn te vinden onder het kopje nieuws. Alle uitslagen, het wedstrijdschema en de geschiedenis van de World Matchplay zijn terug te vinden op de toernooipagina op onze site.

Voor alle laatste nieuwtjes rondom het darts volg je ons op Twitter. Meepraten kan ook, maak dan gebruik van #rtl7darts. RTL7 Darts is ook te volgen via Facebook en op Instagram. 

Door: Casper Timmers

1 SAMENVATTING
2 Arjan triggert Van Gerwen: 'Ik ben niet overtuigd!'

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken