/ Nieuws

IJzersterke Durrant verslaat Lewis bij debuut

World Matchplay

22-7-2019 00:10

In de laatste wedstrijd van de avond heeft Glen Durrant zijn World Matchplay-debuut opgeluisterd met een overwinning op Adrian Lewis. 'Duzza' maakte een uitstkende indruk en stapte met een 10-4 zege van het podium.

De als zestiende geplaatste Lewis startte de wedstrijd nog met een sterke eigen leg, waarna zijn niveau wegzakte. Durrant profiteerde hiervan door, mede dankzij een knappe 101-finish, een 4-1 voorsprong te nemen. Direct na de onderbreking maakte Lewis, dankzij tweemaal 180, één break ongedaan, maar moest toezien hoe Durrant zijn beste spel bleef spelen. De drievoudig wereldkampioen bij de BDO ging daardoor met een 8-2 voorsprong de tweede onderbreking in. 

In het derde bedrijf gingen de resterende legs met de darts mee, waardoor Durrant zegevierde met 10-4. Dinsdagavond speelt 'Duzza' zijn tweede ronde wedstrijd, waarin niemand minder dan Michael van Gerwen, die eerder deze avond won van Steve Beaton, de tegenstander is.

Alle verslagen van de World Matchplay zijn te vinden onder het kopje nieuws. Alle uitslagen, het wedstrijdschema en de geschiedenis van de World Matchplay zijn terug te vinden op de toernooipagina op onze site.

Voor alle laatste nieuwtjes rondom het darts volg je ons op Twitter. Meepraten kan ook, maak dan gebruik van #rtl7darts. RTL7 Darts is ook te volgen via Facebook en op Instagram. 

Door: Casper Timmers

1 Overzicht avondsessie dag 2 World Matchplay

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken