/ Nieuws

IJzersterke Durrant verslaat Lewis bij debuut

World Matchplay

22-7-2019 00:10

In de laatste wedstrijd van de avond heeft Glen Durrant zijn World Matchplay-debuut opgeluisterd met een overwinning op Adrian Lewis. 'Duzza' maakte een uitstkende indruk en stapte met een 10-4 zege van het podium.

De als zestiende geplaatste Lewis startte de wedstrijd nog met een sterke eigen leg, waarna zijn niveau wegzakte. Durrant profiteerde hiervan door, mede dankzij een knappe 101-finish, een 4-1 voorsprong te nemen. Direct na de onderbreking maakte Lewis, dankzij tweemaal 180, één break ongedaan, maar moest toezien hoe Durrant zijn beste spel bleef spelen. De drievoudig wereldkampioen bij de BDO ging daardoor met een 8-2 voorsprong de tweede onderbreking in. 

In het derde bedrijf gingen de resterende legs met de darts mee, waardoor Durrant zegevierde met 10-4. Dinsdagavond speelt 'Duzza' zijn tweede ronde wedstrijd, waarin niemand minder dan Michael van Gerwen, die eerder deze avond won van Steve Beaton, de tegenstander is.

Alle verslagen van de World Matchplay zijn te vinden onder het kopje nieuws. Alle uitslagen, het wedstrijdschema en de geschiedenis van de World Matchplay zijn terug te vinden op de toernooipagina op onze site.

Voor alle laatste nieuwtjes rondom het darts volg je ons op Twitter. Meepraten kan ook, maak dan gebruik van #rtl7darts. RTL7 Darts is ook te volgen via Facebook en op Instagram. 

Door: Casper Timmers

1 Overzicht avondsessie dag 2 World Matchplay

/ MEER NIEUWS

'Van Gerwen wil deze extra graag winnen'
De vierde editie van de Champions League of Darts wordt zaterdag 19 en zondag 20 oktober gespeeld. De beste acht spelers van de wereld worden verdeeld over twee groepen en strijden voor de winst.
Lees meer
Dochter Van Gerwen maakt geslacht tweede kindje bekend
Michael van Gerwen maakte een maand geleden bekend voor de tweede keer vader te worden. Via Twitter laat Zoë, het dochtertje van de nummer 1 van de wereld, weten welk geslacht het kindje zal krijgen!
Lees meer
Toernooicenter Paddy Power Champions League of Darts 2019
Alle informatie over de wedstrijden, het schema, de spelers en de uitzendingen is hier gemakkelijk te vinden
Lees meer
BDO stuurt opvallende namen naar Grand Slam
De BDO vaardigt enkele opvallende namen af voor de Grand Slam of Darts. De Engelse bond heeft gekozen voor wereldkampioene Mikuru Suzuki, de nummer 1 bij de dames, Lisa Ashton en PDC'er Glen Durrant.
Lees meer
Van Barneveld tegen Aspinall op PCF, Meulenkamp treft Cross
Het laatste Players Championshiptoernooi is gespeeld en dus is bekend wie mag afreizen naar Minehead voor de Players Championship Finals. Ook weten we wie tegen wie zal spelen in de eerste ronde van het laatste grote toernooi voor het WK Darts.
Lees meer
Van Gerwen eindigt Players Championship Order of Merit als achttiende
Alle dertig Players Championships van dit jaar zijn gespeeld en dat betekent ook dat alle deelnemers aan de Players Championship Finals bekend zijn. Acht Nederlanders reizen af naar Minehead voor het laatste grote toernooi voor het WK Darts.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken