/ Nieuws

Gurney verslaat Evans in eerste ronde World Matchplay

World Matchplay

22-7-2019 22:59

Daryl Gurney heeft op overtuigende wijze de tweede ronde bereikt van de World Matchplay. De nummer drie van de plaatsingslijst was maandagavond met 10-7 te sterk voor Ricky Evans.

Gurney gaf direct zijn visitekaartje af door via een 73-finish zijn tegenstander te breaken. In de vierde leg van de wedstrijd kwam Evens langszij, maar hij kon niet voorkomen dat 'SuperChin' de eerste onderbreking inging met een 3-2 voorsprong. Ook in het tweede bedrijf was Gurney de betere van de twee. De Noord-Ier won namelijk vier van de vijf legs. 

In de derde sessie leek Gurney, mede dankzij een 116-finish, eenvoudig af te streven op de overwinning. Echter was het Evans die via bullseye één break ongedaan wist te maken en zelfs terugkwam tot 8-7. Gurney was op tijd bij de les en won de daaropvolgende drie legs, waardoor hij met een 10-7 zege van het podium stapte.

Brown bereikt tweede ronde in Blackpool
In de volgende ronde zal Gurney aan gaan treden tegen Keegan Brown. 'The Needle', die voor de tweede keer in zijn carrière in de tweede ronde staat, was in de eerste ronde te sterk voor Jonny Clayton. Het werd 10-8 voor de voormalig wereldkampioen bij de jeugd. 

Clayton wist te openingsleg nog te houden via een 101-finish, maar deze mooie finish werd in de tweede leg al overtroffen door Brown. De 26-jarige darter gooide namelijk een 148-finish en wist direct een break te forceren. Clayton brak direct terug, waarna de wedstrijd tot 8-8 gelijk op ging. In de zeventiende leg van de wedstrijd slaagde Brown er in om via een 109-check out een nieuwe break te forceren en voor de tweede keer deze partij op voorsprong te komen. 'The Needle' gaf deze voorsprong niet meer uit handen en gooide de partij direct uit. 

Whitlock via Henderson naar laatste zestien
Ook Simon Whitlock heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van de World Matchplay. 'The Wizard' was in zijn eerste wedstrijd met 10-8 te sterk voor John Henderson, de huidige nummer 21 van de wereld. 

In een gelijkopgaande openingsfase gingen de eerste vijf legs met de darts mee. Whitlock was de eerste die iets wist te forceren en brak in de zesde leg. Henderson was snel terug bij de les en wist direct terug te breaken. Ook de daaropvolgende legs werden netjes verdeeld, waardoor de wedstrijd tot 6-6 gelijk op ging. In de veertiende leg wist Whitlock opnieuw een break te forceren, waarna hij zijn eigen leg wel wist te behouden via een mooie 124-finish. 'Highlander' wist de achterstand nog te verkleinen tot 9-8, maar kon niet voorkomen dat Whitlock via dubbel acht de wedstrijd in zijn voordeel besliste. 

Alle verslagen van de World Matchplay zijn te vinden onder het kopje nieuws. Alle uitslagen, het wedstrijdschema en de geschiedenis van de World Matchplay zijn terug te vinden op de toernooipagina op onze site.

Voor alle laatste nieuwtjes rondom het darts volg je ons op Twitter. Meepraten kan ook, maak dan gebruik van #rtl7darts. RTL7 Darts is ook te volgen via Facebook en op Instagram.  

Door: Casper Timmers 

1 OVERZICHT

/ MEER NIEUWS

'Van Gerwen wil deze extra graag winnen'
De vierde editie van de Champions League of Darts wordt zaterdag 19 en zondag 20 oktober gespeeld. De beste acht spelers van de wereld worden verdeeld over twee groepen en strijden voor de winst.
Lees meer
Dochter Van Gerwen maakt geslacht tweede kindje bekend
Michael van Gerwen maakte een maand geleden bekend voor de tweede keer vader te worden. Via Twitter laat Zoë, het dochtertje van de nummer 1 van de wereld, weten welk geslacht het kindje zal krijgen!
Lees meer
Toernooicenter Paddy Power Champions League of Darts 2019
Alle informatie over de wedstrijden, het schema, de spelers en de uitzendingen is hier gemakkelijk te vinden
Lees meer
BDO stuurt opvallende namen naar Grand Slam
De BDO vaardigt enkele opvallende namen af voor de Grand Slam of Darts. De Engelse bond heeft gekozen voor wereldkampioene Mikuru Suzuki, de nummer 1 bij de dames, Lisa Ashton en PDC'er Glen Durrant.
Lees meer
Van Barneveld tegen Aspinall op PCF, Meulenkamp treft Cross
Het laatste Players Championshiptoernooi is gespeeld en dus is bekend wie mag afreizen naar Minehead voor de Players Championship Finals. Ook weten we wie tegen wie zal spelen in de eerste ronde van het laatste grote toernooi voor het WK Darts.
Lees meer
Van Gerwen eindigt Players Championship Order of Merit als achttiende
Alle dertig Players Championships van dit jaar zijn gespeeld en dat betekent ook dat alle deelnemers aan de Players Championship Finals bekend zijn. Acht Nederlanders reizen af naar Minehead voor het laatste grote toernooi voor het WK Darts.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken