/ Nieuws

Wright op solide wijze voorbij Van der Voort

World Matchplay

22-7-2019 23:53

In een wedstrijd van hoog niveau heeft Vincent van der Voort zijn meerdere moeten erkennen in Peter Wright. Van der Voort, voormalig kwartfinalist op de World Matchplay, verloor met 10-5 van de nummer zes van de plaatsingslijst. 

Van der Voort ging uitstekend van start en wist al snel op een 2-0 voorsprong te komen. 'The Dutch Destroyer' miste dubbel acht om er 3-0 van te maken, waarna Wright uit het niets een prachtige 164-finish produceerde. De Schot wist ook de daaropvolgende twee legs te winnen, waardoor hij met een 3-2 voorsprong de onderbreking in ging. 

In het tweede bedrijf gingen de eerste twee legs eenvoudig met de darts mee. In de derde leg kreeg Van der Voort twee pijlen om terug te breaken, maar deze waren niet aan hem besteed. Ook de resterende legs gingen met de darts mee, waardoor Wright zijn break voorsprong behield.

Na de tweede onderbreking wist de Nederlander zijn eerste leg nog te houden, maar vervolgens slaagde Van der Voort er niet meer in om zijn kansen te pakken. Hierdoor moest hij toezien dat 'Snakebite' uitliep naar een 10-5 zege. In de tweede ronde gaat Wright spelen tegen Simon Whitlock, die maandag won van John Henderson.

Alle verslagen van de World Matchplay zijn te vinden onder het kopje nieuws. Alle uitslagen, het wedstrijdschema en de geschiedenis van de World Matchplay zijn terug te vinden op de toernooipagina op onze site.

Voor alle laatste nieuwtjes rondom het darts volg je ons op Twitter. Meepraten kan ook, maak dan gebruik van #rtl7darts. RTL7 Darts is ook te volgen via Facebook en op Instagram. 

Door: Casper Timmers

1 SAMENVATTING
2 Van der Voort: 'Je legt jezelf zoveel druk op, misschien is het de laatste'

/ MEER NIEUWS

'Van Gerwen wil deze extra graag winnen'
De vierde editie van de Champions League of Darts wordt zaterdag 19 en zondag 20 oktober gespeeld. De beste acht spelers van de wereld worden verdeeld over twee groepen en strijden voor de winst.
Lees meer
Dochter Van Gerwen maakt geslacht tweede kindje bekend
Michael van Gerwen maakte een maand geleden bekend voor de tweede keer vader te worden. Via Twitter laat Zoë, het dochtertje van de nummer 1 van de wereld, weten welk geslacht het kindje zal krijgen!
Lees meer
Toernooicenter Paddy Power Champions League of Darts 2019
Alle informatie over de wedstrijden, het schema, de spelers en de uitzendingen is hier gemakkelijk te vinden
Lees meer
BDO stuurt opvallende namen naar Grand Slam
De BDO vaardigt enkele opvallende namen af voor de Grand Slam of Darts. De Engelse bond heeft gekozen voor wereldkampioene Mikuru Suzuki, de nummer 1 bij de dames, Lisa Ashton en PDC'er Glen Durrant.
Lees meer
Van Barneveld tegen Aspinall op PCF, Meulenkamp treft Cross
Het laatste Players Championshiptoernooi is gespeeld en dus is bekend wie mag afreizen naar Minehead voor de Players Championship Finals. Ook weten we wie tegen wie zal spelen in de eerste ronde van het laatste grote toernooi voor het WK Darts.
Lees meer
Van Gerwen eindigt Players Championship Order of Merit als achttiende
Alle dertig Players Championships van dit jaar zijn gespeeld en dat betekent ook dat alle deelnemers aan de Players Championship Finals bekend zijn. Acht Nederlanders reizen af naar Minehead voor het laatste grote toernooi voor het WK Darts.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken