/ Nieuws

Wright op solide wijze voorbij Van der Voort

World Matchplay

22-7-2019 23:53

In een wedstrijd van hoog niveau heeft Vincent van der Voort zijn meerdere moeten erkennen in Peter Wright. Van der Voort, voormalig kwartfinalist op de World Matchplay, verloor met 10-5 van de nummer zes van de plaatsingslijst. 

Van der Voort ging uitstekend van start en wist al snel op een 2-0 voorsprong te komen. 'The Dutch Destroyer' miste dubbel acht om er 3-0 van te maken, waarna Wright uit het niets een prachtige 164-finish produceerde. De Schot wist ook de daaropvolgende twee legs te winnen, waardoor hij met een 3-2 voorsprong de onderbreking in ging. 

In het tweede bedrijf gingen de eerste twee legs eenvoudig met de darts mee. In de derde leg kreeg Van der Voort twee pijlen om terug te breaken, maar deze waren niet aan hem besteed. Ook de resterende legs gingen met de darts mee, waardoor Wright zijn break voorsprong behield.

Na de tweede onderbreking wist de Nederlander zijn eerste leg nog te houden, maar vervolgens slaagde Van der Voort er niet meer in om zijn kansen te pakken. Hierdoor moest hij toezien dat 'Snakebite' uitliep naar een 10-5 zege. In de tweede ronde gaat Wright spelen tegen Simon Whitlock, die maandag won van John Henderson.

Alle verslagen van de World Matchplay zijn te vinden onder het kopje nieuws. Alle uitslagen, het wedstrijdschema en de geschiedenis van de World Matchplay zijn terug te vinden op de toernooipagina op onze site.

Voor alle laatste nieuwtjes rondom het darts volg je ons op Twitter. Meepraten kan ook, maak dan gebruik van #rtl7darts. RTL7 Darts is ook te volgen via Facebook en op Instagram. 

Door: Casper Timmers

1 SAMENVATTING
2 Van der Voort: 'Je legt jezelf zoveel druk op, misschien is het de laatste'

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken