/ Nieuws

King trotseert de hitte en Anderson

World Matchplay

23-7-2019 23:42

King kwam goed uit de starblokken. Met finishes van 76, 98 en 122 zette hij Anderson met 4-1 te kijk. De Engelsman was scorend iets minder, maar door foutloos op de dubbels te zijn was hij de dominante factor op het podium. Bij een stand van 5-2 had King gigantische pech. Met 120 op het scorebord gooide ‘The King’ zich dood door tweemaal een tripple twintig te raken. Zijn tweede dart belandde via de flight van de eerste in het rode vakje. Anderson profiteerde en wist even later 6-4 te maken. Anderson voerde de druk scorend op, wist op gelijk hoogte te komen, maar King bleef in de wedstrijd. Het was zelfs de Engelsman die profiteerde van Schots geschutter op de dubbels. Anderson miste vijf darts en het was King die via een 85-finish tegen de darts in op 9-8 kwam om via een 60-finish op 10-8 te komen. In een snikhete Empress Ballroom waar het steeds stiller werd, leek King het ondenkbare te gaan presteren. In de negentiende leg had de Engelsman het initiatief alweer te pakken en wist hij via single achttien, tripple zestien en dubbel twaalf de wedstrijd op zijn naam te schrijven.

Wade krijgt Suljovic in slotfase op de knieën
James Wade moest wederom alle zeilen bijzetten tijdens zijn tweede ronde partij in Blackpool. ‘The Machine’ speelde wisselvallig, maar trok uiteindelijk aan het langste eind in zijn wedstrijd tegen de verliezend finalist van vorig jaar Mensur Suljovic.

In een wedstrijd waarin het tempo zeker niet hoog was, waren beide spelers aan elkaar gewaagd. Tot 5-5 ging een aardige partij gelijk op. Het was de Oostenrijker die als eerst afstand nam van zijn opponent. Suljovic liep uit naar 8-5, kreeg drie darts voor 9-6, maar zag Wade 8-7 maken om via een keurige 141-finish de stand gelijk te trekken: 8-8. Suljovic miste voor zijn doen veel te veel dubbels de gehele wedstrijd.

Met beide spelers op 10-10 was een tiebreak nodig om een winnaar aan te wijzen. Suljovic leek goede zaken te doen en kwam tegen de darts in op 11-10. Echter verzaakte ‘The Gentle’ het af te maken. De Oostenrijker begon zijn eigen leg met scores van 46 en 34. Wade profiteerde en wist de stand middels zijn geliefde dubbel tien gelijk te trekken. ‘The Machine’ vond een leg later een 71-finish om op 12-11 te komen. Alle druk stond dus op de Oostenrijker om in het toernooi te blijven. Suljovic mocht aanleggen voor 88, maar dubbel zeven werd gemist. Wade verscheen aan de oche en trok middels zijn derde matchdart op dubbel tien de wedstrijd over de streep.

Smith verschalkt Hopp in tiebreak
Michael Smith mag zich donderdag in Blackpool gaan melden voor de kwartfinales van de World Matchplay. De vicewereldkampioen was met 12-10 te sterk voor de Duitser Max Hopp. De wedstrijd kwam maar moeilijk op gang. Beide spelers zaten rond de 90 gemiddeld. Het was Hopp die hier het best gebruik van maakte. Nadat Smith zeven pijlen op rij op de dubbel had gemist, vond Hopp dubbel vier om met een 4-1 voorsprong het podium te verlaten voor de eerste pauze. De Engelsman had moeite met het vinden van de dubbels, maar een 130-finish in de zesde leg zorgde ervoor dat Smith beter in zijn ritme kwam. Een super minisessie was het resultaat want ‘Bully boy’ pakte vijf legs op rij en zocht met een 6-4 stand in zijn voordeel de tweede onderbreking op. Een rommelige tweede fase van de wedstrijd volgde waarin beide heren wisten te breaken, maar er niet in slaagden deze break voorsprong te verzilveren. De tiebreak moest uiteindelijk het pleit beslechten tussen beide spelers. Hopp was bij een stand van 10-10 niet in vijf beurten uit, Smith profiteerde om een leg later met een dertiendarter de wedstrijd te beslissen.

Voor alle laatste nieuwtjes rondom het darts volg je ons op Twitter. Meepraten kan ook, maak dan gebruik van #rtl7darts. RTL7 Darts is ook te volgen via Facebook en op Instagram.

Door: Marnix Rutgers

1 King gooit titelhouder Anderson uit de World Matchplay
2 Overzicht World Matchplay dag 4

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken