/ Nieuws

Durrant wint strijd der wereldkampioenen

World Matchplay

24-7-2019 00:51

Vooraf werd deze clash der wereldkampioenen beschouwd als de wedstrijd van de avond. Michael van Gerwen en Glen Durrant gaven de toeschouwers waar voor hun geld. In een wedstrijd waarin écht alles zat, was het uiteindelijk Glen Durant die met de winst aan de haal ging.

Beide heren moesten in het begin even warm worden. Het was de wereldkampioen van de BDO die als eerst een tik uitdeelde. Van Gerwen was niet binnen vijf beurten uit en Durrant finishte 76 om met een break voorsprong de eerste pauze in te gaan.

Na de eerste onderbreking werd het niveau beter. De tripples vielen steeds regelmatiger en beide spelers deden niet voor elkaar onder. Bij een stand van 5-4 in het voordeel van de Engelsman stond Van Gerwen op 45, maar vond Durrant met twee darts 84 om wederom met een voorsprong het podium te verlaten.

Ondanks dat Van Gerwen steeds vaker de tripple wist te vinden, lukte het de Nederlander niet om langszij te komen. Slordigheidjes op de dubbel van de nummer één van de wereld hielpen ‘Duzza’ in het zadel. De Engelsman kreeg zelf de mogelijkheid om op 9-6 te komen maar een 136-finish werd gemist. Ondertussen bleven de scores met twee of drie tripples elkaar in rap tempo opvolgen. Bij een stand van 8-7 stond Durrant op tops te wachten, maar was het Van Gerwen die een flinke tik uitdeelde. De Nederlander vond tweemaal een tripple twintig om via dubbel zeven de stand gelijk te trekken: 8-8. Van Gerwen wist zelfs 9-8 voor te komen, maar Durrant liet zien uit het juiste hout gesneden te zijn. De stoïcijnse Engelsman bleef rustig en maakte via dubbel vier gelijk.

De zaal werd steeds stiller, wachtend op de absolute apotheose van de wedstrijd. Het publiek kreeg waar voor hun geld want Durrant finishte 112 om 10-10 te maken. Van Gerwen leek op een voorsprong af te stevenen in de tiebreak, maar vier gemiste darts werden afgestraft door Durrant. Echter lukte het de wereldkampioen van de BDO niet om de wedstrijd af te maken. De Engelsman kwam scorend niet uit de verf en Van Gerwen maakte gelijk. Het was Durrant die wederom tegen de darts in op voorsprong kwam. Bij een stand van 12-11 had de Engelsman zich na vijf beurten op tops gepositioneerd. Van Gerwen legde aan voor 86, maar de bull’s eye werd gemist. Durrant kwam terug aan de oche en benutte zijn tweede wedstrijdpijl.

Voor alle laatste nieuwtjes rondom het darts volg je ons op Twitter. Meepraten kan ook, maak dan gebruik van #rtl7darts. RTL7 Darts is ook te volgen via Facebook en op Instagram.

Door: Marnix Rutgers

1 Van Gerwen verliest in ware kraker van Durrant
2 Van Gerwen baalt na nederlaag: 'Ik ben helemaal kapot hiervan'

/ MEER NIEUWS

'Van Gerwen wil deze extra graag winnen'
De vierde editie van de Champions League of Darts wordt zaterdag 19 en zondag 20 oktober gespeeld. De beste acht spelers van de wereld worden verdeeld over twee groepen en strijden voor de winst.
Lees meer
Dochter Van Gerwen maakt geslacht tweede kindje bekend
Michael van Gerwen maakte een maand geleden bekend voor de tweede keer vader te worden. Via Twitter laat Zoë, het dochtertje van de nummer 1 van de wereld, weten welk geslacht het kindje zal krijgen!
Lees meer
Toernooicenter Paddy Power Champions League of Darts 2019
Alle informatie over de wedstrijden, het schema, de spelers en de uitzendingen is hier gemakkelijk te vinden
Lees meer
BDO stuurt opvallende namen naar Grand Slam
De BDO vaardigt enkele opvallende namen af voor de Grand Slam of Darts. De Engelse bond heeft gekozen voor wereldkampioene Mikuru Suzuki, de nummer 1 bij de dames, Lisa Ashton en PDC'er Glen Durrant.
Lees meer
Van Barneveld tegen Aspinall op PCF, Meulenkamp treft Cross
Het laatste Players Championshiptoernooi is gespeeld en dus is bekend wie mag afreizen naar Minehead voor de Players Championship Finals. Ook weten we wie tegen wie zal spelen in de eerste ronde van het laatste grote toernooi voor het WK Darts.
Lees meer
Van Gerwen eindigt Players Championship Order of Merit als achttiende
Alle dertig Players Championships van dit jaar zijn gespeeld en dat betekent ook dat alle deelnemers aan de Players Championship Finals bekend zijn. Acht Nederlanders reizen af naar Minehead voor het laatste grote toernooi voor het WK Darts.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken