/ Nieuws

Wright bevestigt favorietenstatus

World Matchplay

25-7-2019 00:21

Peter Wright heeft in de tweede ronde van de World Matchplay nogmaals bevestigd dat hij één van de titelfavorieten is voor de eindzege in Blackpool. De excentriekeling speelde subliem en was vele maatjes te groot voor de Australiër Simon Whitlock.

De Schot kwam als een komeet uit de startblokken. Whitlock had geen antwoord op het scorende geweld van Wright en kreeg in de eerste sessie maar één pijl op de dubbel. Om het publiek op de banken te krijgen gooide de winnaar van de German Darts Masters ook nog eens 170 uit. Na de pauze wist Whitlock op het scorebord te komen, maar hier was ook alles mee gezegd. De Australiër kwam iedere leg een beurt te kort om het Wright moeilijk te maken. ‘Snakebite’ vond in de tiende leg dubbel negentien om met een 9-1 voorsprong het podium te verlaten voor de tweede pauze.

De lijdensweg van de Australiër werd na de onderbreking met drie legs verlengd. Uiteindelijk won Wright middels een elfdarter met 11-2.

Cross heeft geen kind aan Ratajski
Rob Cross hoefde zich niet in te spannen in zijn wedstrijd tegen de Pool Krzysztof Ratajski. ‘Voltage’ kreeg in de tweede leg nog wel een 160-finish om de oren van zijn opponent, maar stelde vervolgens orde op zaken. De Engelsman pakte maar liefst negen legs op rij. Ratajski die duidelijk last had van de hitte in The Empress Ballroom had scorend niks in de melk te brokkelen en speelde ook nog eens tegen een Cross die ijzersterk was de op de dubbels. De wereldkampioen van 2018 besloot de partij met een 11-5 overwinning en een finishpercentage van maar liefst 58%.

In de kwartfinale treft Cross Stephen Bunting. ‘The Bullet’ verschalkte Ian White in de tiebreak met 14-12. Halverwege de wedstrijd leek White de man die met de overwinning aan de haal zou gaan. ‘The Diamond’ was scorend de betere en stond met 9-4 voor. Langzaam maar zeker begon White steeds meer last te krijgen van de zenuwen en kon Bunting terugkomen in de partij. White deed zijn reputatie eer aan en begon met het missen van pijlen. ‘The Diamond’ miste maar liefst vijf darts voor de wedstrijd. Bunting, die de hele wedstrijd goed stond te finishen, kon daardoor de tiebreak en dus de wedstrijd op zijn naam schrijven.

Gurney te sterk voor Brown
Daryl Gurney heeft zich met flink wat moeite weten te plaatsten voor de laatste acht in Blackpool. De tweevoudig majorwinnaar was met 11-9 te sterk voor Keegan Brown. In een wedstrijd waarin flink wat dubbels werden gemist, kwam de Noord-Ier 3-0 voor. Brown liep de gehele wedstrijd achter de feiten aan, maar leek bij een stand van 10-9 de break achterstand goed te maken. De Engelsman mocht begonnen aan de twintigste leg, maar verzaakte om in vijf beurten uit te zijn waardoor Gurney, die verre van zijn beste spel liet zien, met de overwinning het podium verliet.

Voor alle laatste nieuwtjes rondom het darts volg je ons op Twitter. Meepraten kan ook, maak dan gebruik van #rtl7darts. RTL7 Darts is ook te volgen via Facebook en op Instagram.

Door: Marnix Rutgers

1 OVERZICHT

/ MEER NIEUWS

'Van Gerwen wil deze extra graag winnen'
De vierde editie van de Champions League of Darts wordt zaterdag 19 en zondag 20 oktober gespeeld. De beste acht spelers van de wereld worden verdeeld over twee groepen en strijden voor de winst.
Lees meer
Dochter Van Gerwen maakt geslacht tweede kindje bekend
Michael van Gerwen maakte een maand geleden bekend voor de tweede keer vader te worden. Via Twitter laat Zoë, het dochtertje van de nummer 1 van de wereld, weten welk geslacht het kindje zal krijgen!
Lees meer
Toernooicenter Paddy Power Champions League of Darts 2019
Alle informatie over de wedstrijden, het schema, de spelers en de uitzendingen is hier gemakkelijk te vinden
Lees meer
BDO stuurt opvallende namen naar Grand Slam
De BDO vaardigt enkele opvallende namen af voor de Grand Slam of Darts. De Engelse bond heeft gekozen voor wereldkampioene Mikuru Suzuki, de nummer 1 bij de dames, Lisa Ashton en PDC'er Glen Durrant.
Lees meer
Van Barneveld tegen Aspinall op PCF, Meulenkamp treft Cross
Het laatste Players Championshiptoernooi is gespeeld en dus is bekend wie mag afreizen naar Minehead voor de Players Championship Finals. Ook weten we wie tegen wie zal spelen in de eerste ronde van het laatste grote toernooi voor het WK Darts.
Lees meer
Van Gerwen eindigt Players Championship Order of Merit als achttiende
Alle dertig Players Championships van dit jaar zijn gespeeld en dat betekent ook dat alle deelnemers aan de Players Championship Finals bekend zijn. Acht Nederlanders reizen af naar Minehead voor het laatste grote toernooi voor het WK Darts.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken