/ Nieuws

Durrant veel te sterk voor Wade

World Matchplay

25-7-2019 23:07

Opnieuw is het Glen Durrant gelukt om een hooggeplaatste PDC-speler uit te schakelen op de World Matchplay. In de tweede ronde was de Engelsman al nipt te sterk voor wereldkampioen Michael van Gerwen en in de kwartfinale bleek ook James Wade niet opgewassen tegen ‘Duzza’.

Beide spelers waren aan elkaar gewaagd in het begin van de partij. Het was Wade die weliswaar de eerste twee legs naar zich toe trok, maar Durrant wist vervolgens hetzelfde kunstje te herhalen. Bij een stand van 3-4 voor Wade was het ‘Duzza’ die aan een sterke fase begon. Na de eerste onderbreking kwam Durrant namelijk beter uit de startblokken waardoor hij zijn achterstand kon ombuigen naar een 9-5 voorsprong. Wade mocht vervolgens nog enkele legs op zijn naam schrijven maar kon daarna niet voorkomen dat de wereldkampioen bij de BDO uitliep naar 14-7.  ‘The Machine’ kon ook in het laatste bedrijf van de wedstrijd weinig uitrichten tegen een geconcentreerde Durrant, en moest op pijnlijke wijze toekijken hoe ‘Duzza’ de wedstrijd afmaakte via een 137-finish. Uitslag: 16-7

Smith maatje te groot voor King

Michael Smith begon ijzersterk aan zijn kwartfinale van de World Matchplay. Met een gemiddelde in de eerste legs van 107 per drie pijlen, was tegenstander Mervyn King kansloos tegen het geweld van ‘Bully boy’. Het hoge gemiddelde kreeg nog extra glans door finishes vanaf 90 en 137 waarmee Smith zijn voorsprong snel uitbouwde naar 5-1. Vervolgens had de nummer 6 van de wereld moeite om zijn hoge niveau vast te houden waardoor King zijn kans kreeg om zich terug te vechten naar 7-7. Via een 86-finish stond King zelfs even op voorsprong, maar met de nodige tripples pakte Smith wederom een voorsprong, die hij deze keer niet meer uit handen gaf. ‘Bully Boy’ sloot zijn partij in stijl af door vanaf 114 te tekenen voor een 16-11 overwinning.

Voor alle laatste nieuwtjes rondom het darts volg je ons op Twitter. Meepraten kan ook, maak dan gebruik van #rtl7darts. RTL7 Darts is ook te volgen via Facebook en op Instagram.

Door: Colin Noteboren

1 SAMENVATTING: Michael Smith - Mervyn King
2 SAMENVATTING: Glen Durrant - James Wade

/ MEER NIEUWS

'Van Gerwen wil deze extra graag winnen'
De vierde editie van de Champions League of Darts wordt zaterdag 19 en zondag 20 oktober gespeeld. De beste acht spelers van de wereld worden verdeeld over twee groepen en strijden voor de winst.
Lees meer
Dochter Van Gerwen maakt geslacht tweede kindje bekend
Michael van Gerwen maakte een maand geleden bekend voor de tweede keer vader te worden. Via Twitter laat Zoë, het dochtertje van de nummer 1 van de wereld, weten welk geslacht het kindje zal krijgen!
Lees meer
Toernooicenter Paddy Power Champions League of Darts 2019
Alle informatie over de wedstrijden, het schema, de spelers en de uitzendingen is hier gemakkelijk te vinden
Lees meer
BDO stuurt opvallende namen naar Grand Slam
De BDO vaardigt enkele opvallende namen af voor de Grand Slam of Darts. De Engelse bond heeft gekozen voor wereldkampioene Mikuru Suzuki, de nummer 1 bij de dames, Lisa Ashton en PDC'er Glen Durrant.
Lees meer
Van Barneveld tegen Aspinall op PCF, Meulenkamp treft Cross
Het laatste Players Championshiptoernooi is gespeeld en dus is bekend wie mag afreizen naar Minehead voor de Players Championship Finals. Ook weten we wie tegen wie zal spelen in de eerste ronde van het laatste grote toernooi voor het WK Darts.
Lees meer
Van Gerwen eindigt Players Championship Order of Merit als achttiende
Alle dertig Players Championships van dit jaar zijn gespeeld en dat betekent ook dat alle deelnemers aan de Players Championship Finals bekend zijn. Acht Nederlanders reizen af naar Minehead voor het laatste grote toernooi voor het WK Darts.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken