/ Nieuws

Leegloop BDO gaat door: volledig scheidsrechtersteam stopt

26-7-2019 19:52

Het volledige scheidsrechtersteam van de BDO heeft haar functie bij de bond neergelegd. De vier scheidsrechters volgen het voorbeeld van Richard Ashdown, die eerder deze week mededeelde zijn functie neer te leggen.

Het scheidsrechtersteam bestaat uit Antony Dundas, Charlie Corstorphine, Nick Rolls en de Nederlander Marco Meijer. "Moeilijke beslissing? Immens! Juiste beslissing? Absoluut! Waarom? Het is iets waar ik nu al een tijdje over nadenk en gebeurtenissen in de afgelopen weken en maanden hebben mijn gedachten alleen maar versneld", laten de scheidsrechters weten op Facebook.

"De beslissing van Richard om af te treden heeft mijn denken zeker beïnvloed. Sinds we bij de BDO zijn gekomen, zijn we geweldige vrienden geworden en de gedachte om toekomstige toernooien zonder hem aan het roer bij te wonen was niet iets dat ik wilde overwegen. En dat is geen belediging voor degene die zijn positie nu gaat invullen! Het valt ook niet te ontkennen dat de BDO niet in een richting gaat waar ik het volledig mee eens ben."

Statement BDO
Vanuit de BDO is snel gereageerd op het opstappen van de scheidsrechters. Des Jacklin, voorzitter van de BDO, zegt overweldigd te zijn door de aantal aanvragen voor de vrijgekomen functies. "Deze sollicitaties zullen de komende dagen worden beoordeeld en de nieuwe look van de MC en het scheidsrechtersteam zal tegen het einde van volgende week worden aangekondigd."

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken