/ Nieuws

Gurney toont spierballen tegen Wright

World Matchplay

26-7-2019 23:32

Het publiek in Blackpool is wederom getrakteerd op een heerlijke avond darts. Daryl Gurney beëindigde de streak van twintig gewonnen wedstrijden van Peter Wright. In een wederom snikhete arena won Gurney met 16-13.

Beide kemphanen gaven direct aan hun tegenstander het signaal af dat ze in vorm waren. Het regende maximale scores in de eerste minisessie. Wright en Gurney noteerden zeven stuks in totaal. Alhoewel er her en der een dubbel werd gemist, zaten beide spelers dik in de 100 gemiddeld. Wright noteerde de eerste 100+-finish door de tiende leg te besluiten met een Shanghai 20-finish: 5-5.

Het was Gurney die als eerst afstand nam van zijn tegenstander. Na Schots geschutter op de dubbels, ‘Snakebite’ miste drie darts op de dubbel nadat hij zich na drie beurten op dubbel acht had gepositioneerd, finishte de Noord-Ier 85. Wright betaalde Gurney in gelijke munt terug (‘Superchin’ miste vier pijlen op de dubbel) waardoor de Schot terugkwam in de wedstrijd en even later zelfs 10-10 wist te maken.

Een goede, maar tamme wedstrijd kwam langzaam tot leven. Zowel Wright als Gurney begonnen steeds meer beleving te tonen op het podium van The Empress Ballroom. De Schot kreeg een handje met kansen om Gurney te breaken. ‘Snakebite’ was scorend de betere, maar tweemaal twee darts op de dubbel waren niet aan de Schot besteed; Gurney ontsnapte. Op het moment dat de tripples Wright even in de steek lieten, toonde hij aan meerdere wapens in zijn arsenaal te hebben. Met Gurney op 87 finishte de kersverse German Darts Master 124 op bullseye om 13-13 te maken.

Alhoewel Wright de dominante factor leek op het podium sloeg Gurney toe. De Noord-Ier beantwoordde een magere score van de Schot met een 180’er om de leg tegen de darts in te pakken middels een 70-finish. Doordat Gurney zijn eigen leg ook nog eens begon met een maximale score manoeuvreerde hij zichzelf in een zetel voor de overwinning en benutte hij zijn tweede wedstrijdpijl.

Cross heeft langste adem
In de halve finale zal Gurney het opnemen tegen Rob Cross. De wereldkampioen van 2018 maakte in de slotfase van zijn partij het verschil tegen Stephen Bunting. Halverwege de wedstrijd leek er geen vuiltje aan de lucht voor ‘Voltage’. Cross stond met 9-4 voor en was scorend te goed voor Bunting. Als ‘The Bullet’ dacht een kans te krijgen om terug te breaken, antwoordde Cross met een 170-finish. Vlak voor de derde onderbreking greep Bunting zijn laatste strohalm door 9-6 te maken. Na deze pauze verscheen er een andere Bunting ten tonelen. Eigenhandig wist de voormalig wereldkampioen van de BDO de legs aaneen te rijgen door scorend een hogere versnelling te vinden.

Met een stand van 10-10 op het scorebord was alles weer open. Het was Cross die tweemaal de kans kreeg om Bunting te breaken, maar drie darts op de dubbel werden gemist. Beide heren gingen tot 14-14 gelijk op. ‘Voltage’ hield zijn eigen leg door een tiendarter te noteren. Bunting moest zijn leg winnen om een verlenging af te dwingen, maar zijn opponent begon meedogenloos. Cross ving aan met een maximale score om twee beurten later een 177 te noteren. ‘The Bullet’ bleef het antwoord schuldig waardoor Cross middels een dertiendarter een plek bij de laatste vier veiligstelde.

Voor alle laatste nieuwtjes rondom het darts volg je ons op Twitter. Meepraten kan ook, maak dan gebruik van #rtl7darts. RTL7 Darts is ook te volgen via Facebook en op Instagram.

Door: Marnix Rutgers

 

1 SAMENVATTING: Daryl Gurney - Peter Wright
2 SAMENVATTING: Rob Cross - Stephen Bunting

/ MEER NIEUWS

'Van Gerwen wil deze extra graag winnen'
De vierde editie van de Champions League of Darts wordt zaterdag 19 en zondag 20 oktober gespeeld. De beste acht spelers van de wereld worden verdeeld over twee groepen en strijden voor de winst.
Lees meer
Dochter Van Gerwen maakt geslacht tweede kindje bekend
Michael van Gerwen maakte een maand geleden bekend voor de tweede keer vader te worden. Via Twitter laat Zoë, het dochtertje van de nummer 1 van de wereld, weten welk geslacht het kindje zal krijgen!
Lees meer
Toernooicenter Paddy Power Champions League of Darts 2019
Alle informatie over de wedstrijden, het schema, de spelers en de uitzendingen is hier gemakkelijk te vinden
Lees meer
BDO stuurt opvallende namen naar Grand Slam
De BDO vaardigt enkele opvallende namen af voor de Grand Slam of Darts. De Engelse bond heeft gekozen voor wereldkampioene Mikuru Suzuki, de nummer 1 bij de dames, Lisa Ashton en PDC'er Glen Durrant.
Lees meer
Van Barneveld tegen Aspinall op PCF, Meulenkamp treft Cross
Het laatste Players Championshiptoernooi is gespeeld en dus is bekend wie mag afreizen naar Minehead voor de Players Championship Finals. Ook weten we wie tegen wie zal spelen in de eerste ronde van het laatste grote toernooi voor het WK Darts.
Lees meer
Van Gerwen eindigt Players Championship Order of Merit als achttiende
Alle dertig Players Championships van dit jaar zijn gespeeld en dat betekent ook dat alle deelnemers aan de Players Championship Finals bekend zijn. Acht Nederlanders reizen af naar Minehead voor het laatste grote toernooi voor het WK Darts.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken