/ Nieuws

Cross voltooit sensationele comeback

World Matchplay

27-7-2019 23:29

Na een grote achterstand in zijn partij tegen Daryl Gurney waren er nog weinigen die geloofden in een overwinning voor Cross in Blackpool. Op miraculeuze wijze knokte Cross zich alsnog voorbij de Noord-Ier om daarmee een plek in de finale op de World Matchplay af te dwingen.

Voor Cross kon de have finale van de World Matchplay niet beter beginnen. ‘Voltage’ moest weliswaar toekijken hoe Gurney door een break op voorsprong kwam, maar mocht vervolgens met drie knappe finishes van 110, 100 en 104 van een snelle 3-1 voorsprong genieten. Daarna kreeg Cross zelfs nog twee pijlen om er nog een leg bij de plakken, maar verzilverde zijn kansen niet. Dit bleek ook het eerste grote kantelpunt van de partij aangezien ‘Superchin’ kon terugkomen tot 4-3 en vervolgens zeven legs op rij pakken voor een 10-4 voorsprong.

Ook daarna wist Cross geen vuist meer te maken waardoor de stand verder opliep naar 13-7 in het voordeel van zijn tegenstander. Nadat de voormalig wereldkampioen dood en begraven leek, begon de wedstrijd weer zijn kant op te vallen. Gurney raakte volledig uit zijn spel, waar ‘Voltage’ dan weer gretig gebruik van maakte met hoge scores en hoge finishes. Hiermee voltooide de Engelsman een sensationele comeback die hem een 17-15 overwinning en een plek in de finale van de World Matchplay opleverden.

Smith geeft galavoorstelling in Blackpool
Een ontketende Michael Smith heeft een plek in de finale van de World Matchplay weten te bemachtigen door zijn tegenstander Glen Durrant op indrukwekkende wijze opzij te zetten. ‘Bully Boy’ legde de basis voor zijn overwinning aan het begin van de wedstrijd. Met een hoog gemiddelde van boven de 105 moest Durrant toekijken hoe zijn tegenstander een voorsprong opbouwde van 10-3.

Met een gemiddelde van 104 in het tweede gedeelte van de partij mocht ook Durrant de nodige legs meepikken, waardoor hij de spanning in de wedstrijd nog enigszins terug kon brengen. Zo spannend als de partij eerder op de avond zou Smith het nooit laten worden. Na een iets mindere fase trapte ‘Bully Boy’ het gaspedaal nog een keer volledig in om een overwinning in de halve finale veilig te stellen. Uitslag 17-10

Voor alle laatste nieuwtjes rondom het darts volg je ons op Twitter. Meepraten kan ook, maak dan gebruik van #rtl7darts. RTL7 Darts is ook te volgen via Facebook en op Instagram.

Door: Colin Noteboren

 

1 SAMENVATTING: Rob Cross - Daryl Gurney
2 SAMENVATTING: Michael Smith - Glen Durrant

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken