/ Nieuws

Smith en Cross wachten vol verlangen op majorwinst

World Matchplay

28-7-2019 11:59

Michael Smith en Rob Cross staan in de finale van de World Matchplay 2019. De twee kunnen een dergelijke toernooizege goed gebruiken, aangezien aan beide spelers een verhaal kleeft die ze liever kwijt dan rijk zijn.

Het eeuwige talent
Smith wordt het eeuwige talent genoemd. De Engelsman is 28 jaar, won in 2013 het jeugd WK van de PDC door Ricky Evans te verslaan en was even de nummer 5 van de wereld op de PDC Order of Merit. In zijn prijzenkast staat echter alleen de beker van de Shanghai Darts Masters 2018, een demonstratietoernooi. Een major ontbreekt.

'Bully Boy' kreeg in zijn carrière wel kansen om die eerste major in de wacht te slepen. Maar telkens lag Michael van Gerwen in de weg. In 2018 bereikte hij de finale van de Premier League, maar ging met duidelijke cijfers onderuit: 11-4. Begin dit jaar maakte Smith zijn opwachting in de WK-finale. Ook die wedstrijd ging kansloos verloren: 7-3.

De voormalig wereldkampioen
In tegenstelling tot Michael Smith heeft Rob Cross wel al een major gewonnen, en niet de minste. In 2018 werd Cross wereldkampioen door Phil Taylor in zijn afscheidswedstrijd te verslaan. De titel 'wereldkampioen' werkte als een zware last op zijn schouders de rest van het jaar. Hij bereikte enkel de finales van vier World Series.

In 2019 lijkt Cross weer richting zijn oude niveau te gaan. Hij gooit goede wedstrijden en laat vaak zien waarom hij zo hoog op de PDC Order of Merit staat. Ieder toernooi heeft 'Voltage' echter één puddingwedstrijd, waardoor hij het strijdtoneel toch vroegtijdig moet verlaten. Dat leek ook tijdens de World Matchplay te gebeuren, toen Cross met 14-7 achter stond tegen Daryl Gurney, maar dankzij een prachtige comeback draaide Cross het om.

De vraag is wie definitief een nieuwe stap gaat zetten in zijn carrière. Behoort Michael Smith na vanavond tot de grote jongens of pakt Rob Cross zijn eerste grote titel sinds het WK 2018?

De finale van de World Matchplay is zondagavond vanaf 20.00 uur live te zien bij RTL7 en via de livestream.

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken