/ Nieuws

Recordstraf Price voor gedrag Grand Slam gehalveerd na beroep

05-8-2019 21:43

Gerwyn Price is met succes in beroep gegaan tegen z'n recordboete, die de Welshman kreeg voor zijn gedrag in de finale van de Grand Slam of Darts. De straf is gehalveerd.

Price speelde de eindstrijd van het toernooi met PDC- en BDO-spelers in november tegen Gary Anderson. ‘Iceman’ juichte uitbundig, wat tot irritatie leidde bij de Schot. Veel discussie en zelfs een duw was het gevolg.

De DRA, Darts Regulation Authority, legde Price voor dit en enkele andere voorvallen een recordboete op. Hij moest een bedrag van 21.500 GBP aftikken en kreeg een voorwaardelijke schorsing van drie maanden opgelegd. Na het beroep van de Welshman is de straf gehalveerd naar een boete van 11.500 pond. De huidige nummer zeven van de wereld moet wel nog een extra rekening voor de proceskosten, ter hoogte van 2325.24 pond, betalen.

Eerder dit jaar liet Price zich al duidelijk uit over de straf. "Ik was geschrokken en boos om wat er gebeurde. Niet alleen dat ik een boete kreeg, maar ook dat Gary niets kreeg", zegt Price, die in de laatste maanden bijval kreeg van meerdere collega’s. "Niet alleen Phil (Taylor red.) zei dat dit oneerlijk is. Er is dus iets misgegaan."

"Ik ben twee weken geleden in beroep gegaan. Ik wil geen 1000 GBP boete en ook geen 100 GBP. Als de DRA daarmee terugkomt, zal ik ook daartegen in beroep gaan. Ik verdien geen boete", vervolgt Price. "Ik ben altijd dezelfde speler geweest en ik had daarvoor ook nooit een boete gehad."

 

1 VIDEO - Price en Anderson irriteren zich mateloos aan elkaar
2 VIDEO - Anderson geeft Price een duw

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken