/ Nieuws

PDC-voorzitter Hearn maakt zich zorgen om toekomst BDO: 'We hebben ze nodig'

07-8-2019 13:42

Barry Hearn zet grote vraagtekens bij de toekomst van de BDO. De leidsman van de PDC vraagt zich af of het bestaansrecht van de andere bond nog lang zal overeind zal blijven. 

De BDO verkeert in een moeilijke periode. Het scheidsrechtersteam is opgestapt, de Finder Darts Masters verdween van de agenda en de meeste topspelers stappen over naar de PDC.

Amateurtak
"De twijfels over de toekomst van de BDO baren me zorgen, want we hebben de BDO nodig", zegt Hearn tegen Metro. "We hebben de amauteurtak nodig, want dat zijn ze. De beste spelers zouden gek zijn als ze niet naar ons overstappen."

"Het is moeilijk om spelers te binden als er weinig prijzengeld is, want ze moeten allemaal brood op de plank krijgen", gaat Hearn verder. "Ze gaan in de toekomst problemen krijgen met het prijzengeld. Hoe kan je betekenisvol blijven voor je spelers met een dergelijk businessmodel?"

Helpende hand
Toch ziet Hearn wel toekomst. "Er is wel een rol voor ze weggelegd, maar ze moeten wel realistisch blijven. Onze deur zal altijd geopend zijn om te kijken of we kunnen helpen. De Grand Slam of Darts is daar een goed voorbeeld van. Ook dit jaar kunnen we weer acht spelers naar dat toernooi sturen."

/ MEER NIEUWS

Van Gerwen wordt voor tweede keer vader
Michael van Gerwen wordt voor de tweede keer vader. De nummer 1 van de wereld laat op Twitter weten 'nieuwe voetjes' te verwachten in 2020. Van Gerwen is op dit moment vader van een dochtertje, Zoë. Zij werd in 2016 geboren.
Lees meer
McDonald doet parachutesprong ter nagedachtenis aan Market Garden
John McDonald gaat de 75e verjaardag van operation Market Garden eren. De 59-jarige Master of Ceremonies springt vrijdag 20 september zoals ze dat tijdens die operatie ook deden.
Lees meer
Anderson: 'Het zou me niets verbazen als Taylor terugkeert'
Phil Taylor hintte de laatste tijd twee keer op een terugkeer in het professionele dartscircuit. Zo gaf hij als een reden dat hij de duels met Michael van Gerwen en Gary Anderson miste. De Schot reageert op de mogelijke comeback van de 16-voudig wereldkampioen.
Lees meer
Van Gerwen begint jacht op eerste Champions League tegen Wade
Michael van Gerwen begint de jacht op zijn eerste Champions League of Darts tegen James Wade. De Nederlander zit verder in een groep met Michael Smith en Gary Anderson.
Lees meer
Price naar plek 3 op European Tour Order of Merit, Van Gerwen blijft ruim aan kop
Gerwyn Price heeft een grote stap gezet op de European Tour Order of Merit. De speler uit Wales klom dankzij zijn eindzege op de International Darts Open naar de derde plek.
Lees meer
Price prolongeert titel in Riesa na zinderende finale
Gerwyn Price heeft met succes zijn titel op de International Darts Open verdedigd. De Welshman was na een spannende finale te sterk voor Rob Cross en won met 8-6.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken