/ Nieuws

PDC-voorzitter Hearn maakt zich zorgen om toekomst BDO: 'We hebben ze nodig'

07-8-2019 13:42

Barry Hearn zet grote vraagtekens bij de toekomst van de BDO. De leidsman van de PDC vraagt zich af of het bestaansrecht van de andere bond nog lang zal overeind zal blijven. 

De BDO verkeert in een moeilijke periode. Het scheidsrechtersteam is opgestapt, de Finder Darts Masters verdween van de agenda en de meeste topspelers stappen over naar de PDC.

Amateurtak
"De twijfels over de toekomst van de BDO baren me zorgen, want we hebben de BDO nodig", zegt Hearn tegen Metro. "We hebben de amauteurtak nodig, want dat zijn ze. De beste spelers zouden gek zijn als ze niet naar ons overstappen."

"Het is moeilijk om spelers te binden als er weinig prijzengeld is, want ze moeten allemaal brood op de plank krijgen", gaat Hearn verder. "Ze gaan in de toekomst problemen krijgen met het prijzengeld. Hoe kan je betekenisvol blijven voor je spelers met een dergelijk businessmodel?"

Helpende hand
Toch ziet Hearn wel toekomst. "Er is wel een rol voor ze weggelegd, maar ze moeten wel realistisch blijven. Onze deur zal altijd geopend zijn om te kijken of we kunnen helpen. De Grand Slam of Darts is daar een goed voorbeeld van. Ook dit jaar kunnen we weer acht spelers naar dat toernooi sturen."

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken