/ Nieuws

Van Gerwen en Van Barneveld winnen in Brisbane, Heta stunt

Brisbane Darts Masters

10-8-2019 00:31

Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld hebben de eerste ronde van Brisbane Darts Masters vrij eenvoudig overleefd. De twee Nederlanders wonnen met ruime cijfers van een lokale speler.

Van Gerwen nam het in de eerste ronde op tegen Ben Robb. Robb kreeg in de eerste leg één pijl op de dubbel om zijn eigen leg te houden en dat bleek meteen zijn laatste poging op de dubbel in de hele wedstrijd. ‘Mighty Mike’ kwam niet in gevaar en won met 6-0. (samenvatting onderaan)

Van Barneveld had het iets lastiger tegen Haupai Puha. De momenteel beste speler van Nieuw-Zeeland miste in de vijfde leg twee kansen om de voorsprong te pakken, waarna de Nederlander de wedstrijd naar zich toetrok. Hij won, mede door gepruts op de dubbel van Puha, vier legs op een rij: 6-2. (samenvatting onderaan)

Stunt
Damon Heta was verantwoordelijk voor de grootste stunt van de eerste ronde. Heta speelde een duel tegen James Wade, waarin maar liefst 29 dubbels werden gemist. Wade kwam 5-3 voor, maar Heta dwong dankzij een 164-finish een beslissende leg af. Die leg won hij. (samenvatting onderaan)

Ook in de laatste wedstrijd van de eerste ronde versloeg een lokale speler een PDC-genodigde. Kyle Anderson, de nummer 28 van de wereld, overleefde vijf matchdarts tegen Peter Wright en won de wedstrijd met 6-5. (samenvatting onderaan)

UITSLAGEN
Raymond van Barneveld 6-2 Haupai Puha
Daryl Gurney 6-4 Koha Kokiri
Damon Heta 6-5 James Wade
Simon Whitlock 6-1 Brendon McCausland
Rob Cross 6-5 James Bailey
Michael van Gerwen 6-0 Ben Robb
Gary Anderson 6-1 Corey Cadby
Kyle Anderson 6-5 Peter Wright

1 Van Barneveld wint met ruime cijfers van Puha
2 Van Gerwen wint met whitewash van Robb
3 Heta stunt en verslaat Wade
4 Anderson overleeft 5 matchdarts en wint van Wright

/ MEER NIEUWS

VIER JAAR GELEDEN: Van Gerwen gooit wereldrecord tegen Smith
Michael van Gerwen heeft nog altijd het hoogste gemiddelde op tv ooit op zijn naam staan. De Nederlander versloeg Michael Smith op 25 februari 2016 met 123,40 gemiddeld.
Lees meer
Price verslaat Van Gerwen na prachtige finale op Players Championship 6 (video)
Gerwyn Price toonde zich afgelopen zondag de sterkste tijdens de Players Championship 6. De Welshman was in de finale te sterk voor Michael van Gerwen. Via een prachtige finish trok Price de zege naar zich toe.
Lees meer
Gurney kreeg boete voor woede-uitbarsting tegen Price
Daryl Gurney heeft een boete gekregen voor zijn agressieve reactie na zijn gewonnen partij tegen Gerwyn Price in de Premier League vorig jaar. De Noord-Ier heeft zijn actie moeten bekopen met een boete van 1.500 pond.
Lees meer
Wright een pijl verwijderd van nieuw wereldrecord, Schot baalt
Peter Wright heeft afgelopen weekend bijna zijn eigen wereldrecord verbeterd. De Schot was een pijl verwijderd van een gemiddelde boven 123,50, het hoogst gegooide gemiddelde ooit op een gestreamde baan.
Lees meer
PDC kiest voor twee nieuwe locaties voor World Series Down Under
De PDC heeft twee nieuwe locaties toegevoegd aan de World Series-kalender. Het demonstratietoernooi gaat dit jaar naar Wollongong en Townsville, twee steden in Australië.
Lees meer
Loting UK Open: Nederlandse onderonsjes in eerste ronde, Ashton tegen Belg
De loting voor de eerste drie rondes van de UK Open zijn bekend. 19 van de 23 Nederlanders weten wie ze gaan of kunnen treffen tijdens hun eerste duel in Minehead.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Welcome to LiveWall! This is your first social media post. Change your settings for getting more social posts
Welcome to LiveWall! This is your first social media post. Change your settings for getting more social posts
Welcome to LiveWall! This is your first social media post. Change your settings for getting more social posts
See How To Make A Snowboard | Whitelines Snowboarding
How To Improve Your Riding On A Snowboard
My 2017 Snowboard Gear List
/// Meer bekijken