/ Nieuws

Van Gerwen en Van Barneveld winnen in Brisbane, Heta stunt

Brisbane Darts Masters

10-8-2019 00:31

Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld hebben de eerste ronde van Brisbane Darts Masters vrij eenvoudig overleefd. De twee Nederlanders wonnen met ruime cijfers van een lokale speler.

Van Gerwen nam het in de eerste ronde op tegen Ben Robb. Robb kreeg in de eerste leg één pijl op de dubbel om zijn eigen leg te houden en dat bleek meteen zijn laatste poging op de dubbel in de hele wedstrijd. ‘Mighty Mike’ kwam niet in gevaar en won met 6-0. (samenvatting onderaan)

Van Barneveld had het iets lastiger tegen Haupai Puha. De momenteel beste speler van Nieuw-Zeeland miste in de vijfde leg twee kansen om de voorsprong te pakken, waarna de Nederlander de wedstrijd naar zich toetrok. Hij won, mede door gepruts op de dubbel van Puha, vier legs op een rij: 6-2. (samenvatting onderaan)

Stunt
Damon Heta was verantwoordelijk voor de grootste stunt van de eerste ronde. Heta speelde een duel tegen James Wade, waarin maar liefst 29 dubbels werden gemist. Wade kwam 5-3 voor, maar Heta dwong dankzij een 164-finish een beslissende leg af. Die leg won hij. (samenvatting onderaan)

Ook in de laatste wedstrijd van de eerste ronde versloeg een lokale speler een PDC-genodigde. Kyle Anderson, de nummer 28 van de wereld, overleefde vijf matchdarts tegen Peter Wright en won de wedstrijd met 6-5. (samenvatting onderaan)

UITSLAGEN
Raymond van Barneveld 6-2 Haupai Puha
Daryl Gurney 6-4 Koha Kokiri
Damon Heta 6-5 James Wade
Simon Whitlock 6-1 Brendon McCausland
Rob Cross 6-5 James Bailey
Michael van Gerwen 6-0 Ben Robb
Gary Anderson 6-1 Corey Cadby
Kyle Anderson 6-5 Peter Wright

1 Van Barneveld wint met ruime cijfers van Puha
2 Van Gerwen wint met whitewash van Robb
3 Heta stunt en verslaat Wade
4 Anderson overleeft 5 matchdarts en wint van Wright

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken