/ Nieuws

Veranderingen Order of Merit sinds januari: Nederlanders wisselvallig

12-8-2019 13:11

Het PDC-circuit maakt zich langzaam op voor het drukke najaar van 2019. Tijdens de grote toernooien de komende maanden hopen veel darters weer te stijgen op de PDC Order of Merit, de wereldranglijst. Maar welke spelers hebben dit in de eerste helft van 2019 gedaan?

In de top zijn maar weinig wijzigingen. Daryl Gurney en Michael Smith gingen Peter Wright en Gary Anderson voorbij. De grootste stijger in de top 32 is Nathan Aspinall. De Engelsman begon het WK Darts als de nummer 73 en stond in januari op plek 34 van de wereldranglijst. Na zijn zege op de UK Open maakte hij opnieuw een reuzesprong. Inmiddels is hij de nummer 13 van de wereld.

Nederlanders
De Nederlanders presteren wisselvallig in het nieuwe jaar. Jermaine Wattimena doet het goed en pakte al acht plaatsen in het nieuwe jaar. Hij ging van 29 naar 21. Ook Jeffrey de Zwaan stijgt. 'The Black Cobra' is inmiddels de nummer 29 van de wereld, terwijl hij enkele maanden geleden op plek 44 stond. Danny Noppert wisselde plek 46 voor plek 36 de afgelopen maanden.

Voor Raymond van Barneveld, Jelle Klaasen en Benito van de Pas is 2019 nog niet rooskleurig. De vijfvoudig wereldkampioen stond voor het WK Darts op plek 17, daarna op plek 28 en inmiddels is hij de nummer 35 van de wereld. Klaasen zakte van 27 naar 40, Van de Pas van 30 naar 44.

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken