/ Nieuws

Veranderingen Order of Merit sinds januari: Nederlanders wisselvallig

12-8-2019 13:11

Het PDC-circuit maakt zich langzaam op voor het drukke najaar van 2019. Tijdens de grote toernooien de komende maanden hopen veel darters weer te stijgen op de PDC Order of Merit, de wereldranglijst. Maar welke spelers hebben dit in de eerste helft van 2019 gedaan?

In de top zijn maar weinig wijzigingen. Daryl Gurney en Michael Smith gingen Peter Wright en Gary Anderson voorbij. De grootste stijger in de top 32 is Nathan Aspinall. De Engelsman begon het WK Darts als de nummer 73 en stond in januari op plek 34 van de wereldranglijst. Na zijn zege op de UK Open maakte hij opnieuw een reuzesprong. Inmiddels is hij de nummer 13 van de wereld.

Nederlanders
De Nederlanders presteren wisselvallig in het nieuwe jaar. Jermaine Wattimena doet het goed en pakte al acht plaatsen in het nieuwe jaar. Hij ging van 29 naar 21. Ook Jeffrey de Zwaan stijgt. 'The Black Cobra' is inmiddels de nummer 29 van de wereld, terwijl hij enkele maanden geleden op plek 44 stond. Danny Noppert wisselde plek 46 voor plek 36 de afgelopen maanden.

Voor Raymond van Barneveld, Jelle Klaasen en Benito van de Pas is 2019 nog niet rooskleurig. De vijfvoudig wereldkampioen stond voor het WK Darts op plek 17, daarna op plek 28 en inmiddels is hij de nummer 35 van de wereld. Klaasen zakte van 27 naar 40, Van de Pas van 30 naar 44.

/ MEER NIEUWS

Van Gerwen wordt voor tweede keer vader
Michael van Gerwen wordt voor de tweede keer vader. De nummer 1 van de wereld laat op Twitter weten 'nieuwe voetjes' te verwachten in 2020. Van Gerwen is op dit moment vader van een dochtertje, Zoë. Zij werd in 2016 geboren.
Lees meer
McDonald doet parachutesprong ter nagedachtenis aan Market Garden
John McDonald gaat de 75e verjaardag van operation Market Garden eren. De 59-jarige Master of Ceremonies springt vrijdag 20 september zoals ze dat tijdens die operatie ook deden.
Lees meer
Anderson: 'Het zou me niets verbazen als Taylor terugkeert'
Phil Taylor hintte de laatste tijd twee keer op een terugkeer in het professionele dartscircuit. Zo gaf hij als een reden dat hij de duels met Michael van Gerwen en Gary Anderson miste. De Schot reageert op de mogelijke comeback van de 16-voudig wereldkampioen.
Lees meer
Van Gerwen begint jacht op eerste Champions League tegen Wade
Michael van Gerwen begint de jacht op zijn eerste Champions League of Darts tegen James Wade. De Nederlander zit verder in een groep met Michael Smith en Gary Anderson.
Lees meer
Price naar plek 3 op European Tour Order of Merit, Van Gerwen blijft ruim aan kop
Gerwyn Price heeft een grote stap gezet op de European Tour Order of Merit. De speler uit Wales klom dankzij zijn eindzege op de International Darts Open naar de derde plek.
Lees meer
Price prolongeert titel in Riesa na zinderende finale
Gerwyn Price heeft met succes zijn titel op de International Darts Open verdedigd. De Welshman was na een spannende finale te sterk voor Rob Cross en won met 8-6.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken