/ Nieuws

Van Gerwen Melbourne Master

Melbourne Darts Masters

18-8-2019 00:19

Michael van Gerwen heeft de Melbourne Masters gewonnen. De wereldkampioen kende een prima dag in Australië en won voor het eerst de titel in Melbourne. In de kwartfinales kende hij in Gary Anderson een moeilijke tegenstander, maar de Nederlander kwam nooit op achterstand in deze wedstrijd. Met een 8-6 overwinning plaatste hij zich voor de halve finales. Daarin had Van Gerwen geen kind aan Peter Wright. ‘Snakebite’, die ook al in zijn eerste ronde wedstrijd tegen Corey Cadby matig speelde, gooide een gemiddelde van 82 en ging keihard met 8-0 onderuit. Wel had Wright eerder op de dag nog met 8-6 gewonnen van Raymond van Barneveld tijdens de kwartfinales.

De andere finalist in Melbourne werd Daryl Gurney. Hij wist zeges te behalen op Simon Whitlock (8-4) en Rob Cross (8-5). Damon Heta, die in Brisbane de titel wist te pakken, moest in de kwartfinales zijn meerdere erkennen in Rob Cross (8-3).

De finale ging aanvankelijk gelijk op: met een 110-finish kwam Van Gerwen op 2-1, maar met finishes van 89 en 72 wist Gurney terug te komen tot 3-3. Vanaf dat moment schakelde Van Gerwen een tandje bij en verloor de Nederlander geen enkele leg meer. In de elfde leg miste hij nog een matchdart op tops, maar even later gooide hij de dubbel tien voor een 8-3 overwinning en de titel in Melbourne.

 

Melbourne Darts Masters

 

Kwartfinales

Peter Wright 8-6 Raymond van Barneveld

Michael van Gerwen 8-6 Gary Anderson

Rob Cross 8-3 Damon Heta

Daryl Gurney 8-4 Simon Whitlock

 

Halve finales

Michael van Gerwen 8-0 Peter Wright

Daryl Gurney 8-5 Rob Cross

 

Finale

Michael van Gerwen 8-3 Daryl Gurney

1 Van Gerwen wint Melbourne Darts Masters

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken