/ Nieuws

Van Gerwen en Van Barneveld met moeite naar kwartfinale NZ Darts Masters

New Zealand Darts Masters

23-8-2019 23:55

Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld hebben de eerste ronde van de New Zealand Darts Masters overleefd. Dit geldt niet voor Simon Whitlock, die als enige PDC-topper met 6-4 onderuit ging tegen Ben Robb.

De 30-jarige Van Gerwen, vorige week winnaar van de Melbourne Darts Masters, was in de eerste ronde gekoppeld aan Kyle Anderson. De Australiër, nummer 28 van de wereld, begon brutaal met een 2-0 voorsprong. Anderson kreeg zelfs kansen om 3-0 in legs voor te komen, maar drie pijlen  op de dubbel waren niet aan hem besteed. Van Gerwen sloeg direct toe en kwam op gelijke hoogte. De daaropvolgende zes legs gingen met de darts mee, dankzij onder meer een 164-finish van de Nederlander, waardoor er een beslissende leg aan te pas moest komen. In deze elfde leg overleefde 'Mighty Mike' meerdere matchdarts, waarna hij de wedstrijd in zijn voordeel besliste.

Naast Van Gerwen had ook Van Barneveld de grootste moeite om de laatste acht te bereiken in Hamilton. 'Barney' nam het in de eerste ronde op tegen Cody Harris. De eerste drie legs gingen met de darts mee, waarna de Nederlander via een break op 3-1 wist te komen. Harris brak direct terug en wist zelfs een 4-3 voorsprong te nemen, aangezien Van Barneveld zijn dubbel niet wist te raken. De break achterstand leek 'Barney' wakker te hebben geschud, want hij maakte 4-4 en wist via een mooie 161-finish op 5-4 te komen. Harris antwoordde met een 150-check out waardoor een elfde leg voor de beslissing moest zorgen. Hierin was Van Barneveld uiteindelijk de sterkste. 

Uitslagen 1e ronde
James Wade 6-5 Craig Caldwell
Simon Whitlock 4-6 Ben Robb
Daryl Gurney 6-2 David Platt
Rob Cross 6-2 Warren Parry
Garry Anderson 6-3 Haupai Puha
Peter Wright 6-1 Damon Heta
Michael van Gerwen 6-5 Kyle Anderson
Raymond van Barneveld 6-5 Cody Harris

Programma kwartfinales
Peter Wright - James Wade
Daryl Gurney - Raymond van Barneveld
Michael van Gerwen - Gary Anderson
Rob Cross - Ben Robb

 

Door: Casper Timmers

1 Moeizame zege Van Barneveld op Harris
2 Van Gerwen overleeft vier matchdarts tegen Anderson

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken