/ Nieuws

Humphries is terug na angststoornis: 'Ik wilde het podium niet meer op'

28-8-2019 16:04

Luke Humphries kende een moeilijk jaar. De 24-jarige WK-sensatie kampte met paniek- en angststoornissen, deed een stap terug en zocht hulp. Nu gaat het beter met hem.

"Het was een zwaar jaar", vertelt Humphries tegen Live Darts. "Ik worstelde niet alleen met darts, maar ook op persoonlijke vlakken. Ik zocht de hulp die ik nodig had en ik voel me nu veel gelukkiger, rustig en ik voel geen druk meer."

Collega's
Humphries roept dan ook iedereen, die hetzelfde ervaart, op om ervoor uit te komen. "Je moet er open en eerlijk over zijn", zegt hij. "Het is niet zo dat iedereen op je neerkijkt als je een depressie hebt, zoals jaren geleden. Tegenwoordig helpt iedereen elkaar."

Dat merkte ook Humphries. Enkele collega's stonden voor hem klaar. "Er staan er veel die hetzelfde doormaken en dat vertelden ze tegen me. Ze lieten me realiseren dat je niet alleen bent. Want ik voelde me alleen en stond op het punt om darts gedag te zeggen. Maar mijn collega's hebben me echt geholpen in deze tijd."

WK-stunt
Tijdens het WK van 2019 stuntte Humphries door titelhouder Rob Cross in de achtste finales uit te schakelen. Toch voelde hij zich tijdens dat duel op zijn slechtst. "De grootste prestatie was niet dat ik dat duel won. Voor mij was de grootste prestatie dat ik die wedstrijd doorkwam."

"Ik vertelde er toen niets over, want je wilde geen zwakte tonen", gaat Humpries verder. "Ik zei tegen een steward dat ik het podium niet meer opwilde. Ik had maar 30 seconden en ik besloot dat ik toch het podium opging. Ik voelde dat het niet meer ging, maar ik deed het toch. Dat was de grootste prestatie van mijn leven."

1 Humphries stunt tegen Cross op het WK Darts 2019

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken