/ Nieuws

Suljovic maakt droom waar met titel in Oostenrijk, Van Gerwen runner-up

02-9-2019 06:57

Mensur Suljovic heeft een droom waargemaakt. De Oostenrijker pakte voor eigen publiek de eindzege van het Austrian Darts Championship. Hij versloeg Michael van Gerwen in een spannende finale.

Van Gerwen leek in de finale tot twee keer toe weg te lopen bij Suljovic. Zo kwam Van Gerwen op een 0-2 voorsprong en op een 3-6 voorsprong, maar de Oostenrijker knokte zich telkens terug. Bij de stand van 7-7 gingen beide heren de beslissende leg in. Van Gerwen begon slecht aan de leg en liep direct achter de feiten aan. Via een 70-finish via 'zijn' D14 pakte Suljovic de zege.

"Dit is de mooiste overwinning uit mijn carrière", zei Suljovic na afloop. "Het is de eerste keer dat ik een wedstrijd win in Wenen en ik win het toernooi meteen. Het is echt fantastisch om een EuroTour te winnen in mijn eigen stad."

Van Gerwen
Van Gerwen kroop een ronde eerder al door het oog van de naald. In de halve finale speelde de nummer 1 van de wereld tegen Peter Wright en ook in die wedstrijd draaide het uit op een beslissende leg. Die leg wist de Nederlander wel te winnen.

In de kwartfinale speelde Van Gerwen daarentegen een fenomenale wedstrijd. Ricky Evans werd op de slachtbank gelegd. Van Gerwen gooide ruim 106 gemiddeld, finishte 67% van zijn kansen en gunde zijn tegenstander geen enkele leg: 6-0.

Van der Voort
Ook Vincent van der Voort bereikte de kwartfinales in Oostenrijk. 'The Dutch Destroyer' trof Cameron Menzies in die ronde en won na een solide partij met 6-4. Een ronde later trof Van der Voort de latere winnaar Suljovic. Van der Voort kon lang bijblijven, maar zag de Oostenrijker in de slotfase afstand nemen: 7-4.

UITSLAGEN AUSTRIAN DARTS CHAMPIONSHIP
Kwartfinales
Vincent van der Voort 6-4 Cameron Menzies
Mensur Suljovic 6-4 Ian White
Peter Wright 6-5 Rowby-John Rodriguez 
Michael van Gerwen 6-0 Ricky Evans

Halve finales
Mensur Suljovic 7-4 Vincent van der Voort
Michael van Gerwen 7-6 Peter Wright

Finale
Mensur Suljovic 8-7 Michael van Gerwen

 

1 Finale: Mensur Suljovic - Michael van Gerwen
2 Terugblik Austrian Darts Championship

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken