/ Nieuws

Cullen wint eerste EuroTour na sensationele zege op Van Gerwen

08-9-2019 22:51

Joe Cullen heeft zijn eerste EuroTour-zege in zijn carrière geboekt. De Engelsman was in de finale van de European Darts Matchplay te sterk voor Michael van Gerwen.

Cullen begon sterk aan de finale en plaatste in de vierde leg van de wedstrijd een break en verzilverde deze ook. Van Gerwen kwam terug tot 4-2 en leek ook 4-3 te gaan maken. 'Rockstar' stak daar echter een stokje voor met een 170-finish en bracht het verschil weer naar drie.

Toch wist Van Gerwen zich te herpakken en na tien legs was de stand weer gelijk. In de twaalfde leg ging de Nederlander in de fout door 38 niet uit te gooien en Cullen weer een break voorsprong te gunnen. In de dertiende leg miste Van Gerwen een pijl voor een 170-finish en hij zag Cullen daarna 88 uitgooien voor de wedstrijd: 8-5.

Van Gerwen
Van Gerwen kende een sterke finaledag in Duitsland. Hij begon met een zege op de man die hem het vorige EuroTour-toernooi had verslagen, Mensur Suljovic (6-4). Vervolgens werden Krzysztof Ratajski (6-5) en Dave Chisnall (7-1) aan de kant gezet met enkel gemiddeldes boven de 100. Ook in de finale gooide hij, evenals zijn tegenstander, boven de 100 gemiddeld. 

UITSLAGEN EUROPEAN DARTS MATCHPLAY
Kwartfinales
Michael van Gerwen 6-5 Krzysztof Ratajski
Dave Chisnall 6-5 Rob Cross
James Wade 6-4 Jonny Clayton
Joe Cullen 6-2 Glen Durrant

Halve finales
Michael van Gerwen 7-1 Dave Chisnall
Joe Cullen 7-5 James Wade

Finale
Joe Cullen 8-5 Michael van Gerwen

/ MEER NIEUWS

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken