/ Nieuws

Cullen wint eerste EuroTour na sensationele zege op Van Gerwen

08-9-2019 22:51

Joe Cullen heeft zijn eerste EuroTour-zege in zijn carrière geboekt. De Engelsman was in de finale van de European Darts Matchplay te sterk voor Michael van Gerwen.

Cullen begon sterk aan de finale en plaatste in de vierde leg van de wedstrijd een break en verzilverde deze ook. Van Gerwen kwam terug tot 4-2 en leek ook 4-3 te gaan maken. 'Rockstar' stak daar echter een stokje voor met een 170-finish en bracht het verschil weer naar drie.

Toch wist Van Gerwen zich te herpakken en na tien legs was de stand weer gelijk. In de twaalfde leg ging de Nederlander in de fout door 38 niet uit te gooien en Cullen weer een break voorsprong te gunnen. In de dertiende leg miste Van Gerwen een pijl voor een 170-finish en hij zag Cullen daarna 88 uitgooien voor de wedstrijd: 8-5.

Van Gerwen
Van Gerwen kende een sterke finaledag in Duitsland. Hij begon met een zege op de man die hem het vorige EuroTour-toernooi had verslagen, Mensur Suljovic (6-4). Vervolgens werden Krzysztof Ratajski (6-5) en Dave Chisnall (7-1) aan de kant gezet met enkel gemiddeldes boven de 100. Ook in de finale gooide hij, evenals zijn tegenstander, boven de 100 gemiddeld. 

UITSLAGEN EUROPEAN DARTS MATCHPLAY
Kwartfinales
Michael van Gerwen 6-5 Krzysztof Ratajski
Dave Chisnall 6-5 Rob Cross
James Wade 6-4 Jonny Clayton
Joe Cullen 6-2 Glen Durrant

Halve finales
Michael van Gerwen 7-1 Dave Chisnall
Joe Cullen 7-5 James Wade

Finale
Joe Cullen 8-5 Michael van Gerwen

/ MEER NIEUWS

Ashton pakt historische tourkaart in Wigan
Lisa Ashton is de eerste vrouw ooit die in bezit is van een PDC-tourkaart via Q-school. De dartster verdiende die kaart door middel van de Britse Q-school Order of Merit.
Lees meer
Vier Nederlanders zetten belangrijke stap in carrière en pakken tourkaart
De Europese Q-school in Hildesheim is voor vier Nederlanders een succes geworden. Martijn Kleermaker, Derk Telnekes, Wesley Harms en Dirk van Duijvenbode hebben wat ze wilden: een tourkaart.
Lees meer
Van Duijvenbode, Kleermaker en Telnekes op koers voor tourkaart
Dirk van Duijvenbode, Martijn Kleermaker en Derk Telnekes hebben een tourkaart binnen handbereik. Het drietal staat hoog op de Europese Q-school Order of Merit en zitten ook op de vierde dag bij de laatste 32.
Lees meer
Sherrock en Suzuki verlaten teleurstellende Q-school met lege handen
Fallon Sherrock en Mikuru Suzuki, de twee vrouwelijke deelnemers van het PDC WK Darts 2020, hoopten deze dagen een tourkaart te bemachtigen, maar staan met lege handen. Ze speelden een teleurstellende Q-school en kunnen naar huis.
Lees meer
Telnekes start jacht op tourkaart tegen landgenoot
De loting voor de belangrijke laatste dag van de Europese Q-school is verricht. Derk Telnekes start tegen Arjan Konterman, Dirk van Duijvenbode opent tegen Frantisek Mika.
Lees meer
Oranje boven op Europese Q-school Order of Merit
De laatste dag van Q-school staat op het punt van beginnen en dus is het een spannende dag voor velen. Nog acht tourkaarten liggen er voor het grijpen. De Nederlanders staan er goed voor.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken