/ Nieuws

Cullen wint eerste EuroTour na sensationele zege op Van Gerwen

08-9-2019 22:51

Joe Cullen heeft zijn eerste EuroTour-zege in zijn carrière geboekt. De Engelsman was in de finale van de European Darts Matchplay te sterk voor Michael van Gerwen.

Cullen begon sterk aan de finale en plaatste in de vierde leg van de wedstrijd een break en verzilverde deze ook. Van Gerwen kwam terug tot 4-2 en leek ook 4-3 te gaan maken. 'Rockstar' stak daar echter een stokje voor met een 170-finish en bracht het verschil weer naar drie.

Toch wist Van Gerwen zich te herpakken en na tien legs was de stand weer gelijk. In de twaalfde leg ging de Nederlander in de fout door 38 niet uit te gooien en Cullen weer een break voorsprong te gunnen. In de dertiende leg miste Van Gerwen een pijl voor een 170-finish en hij zag Cullen daarna 88 uitgooien voor de wedstrijd: 8-5.

Van Gerwen
Van Gerwen kende een sterke finaledag in Duitsland. Hij begon met een zege op de man die hem het vorige EuroTour-toernooi had verslagen, Mensur Suljovic (6-4). Vervolgens werden Krzysztof Ratajski (6-5) en Dave Chisnall (7-1) aan de kant gezet met enkel gemiddeldes boven de 100. Ook in de finale gooide hij, evenals zijn tegenstander, boven de 100 gemiddeld. 

UITSLAGEN EUROPEAN DARTS MATCHPLAY
Kwartfinales
Michael van Gerwen 6-5 Krzysztof Ratajski
Dave Chisnall 6-5 Rob Cross
James Wade 6-4 Jonny Clayton
Joe Cullen 6-2 Glen Durrant

Halve finales
Michael van Gerwen 7-1 Dave Chisnall
Joe Cullen 7-5 James Wade

Finale
Joe Cullen 8-5 Michael van Gerwen

/ MEER NIEUWS

'Van Gerwen wil deze extra graag winnen'
De vierde editie van de Champions League of Darts wordt zaterdag 19 en zondag 20 oktober gespeeld. De beste acht spelers van de wereld worden verdeeld over twee groepen en strijden voor de winst.
Lees meer
Dochter Van Gerwen maakt geslacht tweede kindje bekend
Michael van Gerwen maakte een maand geleden bekend voor de tweede keer vader te worden. Via Twitter laat Zoë, het dochtertje van de nummer 1 van de wereld, weten welk geslacht het kindje zal krijgen!
Lees meer
Toernooicenter Paddy Power Champions League of Darts 2019
Alle informatie over de wedstrijden, het schema, de spelers en de uitzendingen is hier gemakkelijk te vinden
Lees meer
BDO stuurt opvallende namen naar Grand Slam
De BDO vaardigt enkele opvallende namen af voor de Grand Slam of Darts. De Engelse bond heeft gekozen voor wereldkampioene Mikuru Suzuki, de nummer 1 bij de dames, Lisa Ashton en PDC'er Glen Durrant.
Lees meer
Van Barneveld tegen Aspinall op PCF, Meulenkamp treft Cross
Het laatste Players Championshiptoernooi is gespeeld en dus is bekend wie mag afreizen naar Minehead voor de Players Championship Finals. Ook weten we wie tegen wie zal spelen in de eerste ronde van het laatste grote toernooi voor het WK Darts.
Lees meer
Van Gerwen eindigt Players Championship Order of Merit als achttiende
Alle dertig Players Championships van dit jaar zijn gespeeld en dat betekent ook dat alle deelnemers aan de Players Championship Finals bekend zijn. Acht Nederlanders reizen af naar Minehead voor het laatste grote toernooi voor het WK Darts.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken