/ Nieuws

De Sousa wint eerste Portugese PDC-titel, Nederlanders komen tekort

10-9-2019 18:34

Voor het eerst in de geschiedens van de PDC heeft een Portugees een titel gepakt. José de Sousa was de sterkste tijdens de Players Championship 23 dankzij een zege in de finale op Gerwyn Price.

De Sousa begon zijn zegetocht met een overwinning op Nathan Rafferty. Vervolgens werden Steve Beaton, Ryan Meikle en John Henderson uitgeschakeld. In de kwartfinale was Jermaine Wattimena de tegenstander. De Nederlander werd in de laatste leg afgetroefd en verloor met 6-5. Tot slot waren Peter Wright en dus Price de klos. In de finale gaf de Welshman niet thuis en werd hij met 8-1 verslagen.

Nederlanders
Michael van Gerwen werd, evenals Wattimena, in de kwartfinale uitgeschakeld. De Nederlander miste enkele matchdarts tegen Peter Wright en ging met 6-5 onderuit. De Schot was een ronde eerder ook nipt te sterk voor een andere landgenoot. Danny Noppert, die zich na een 4-0 achterstand terugknokte, verloor ook met 6-5.

Ook Vincent van der Voort ging onderuit bij de laatste 16. Adrian Lewis was veel te sterk en won met 6-1. Jeffrey de Zwaan werd bij de laatste 32 uitgeschakeld door een ontketende Rob Cross. De Engelsman gooide ruim 114 (!) gemiddeld en was met 6-1 te sterk voor De Zwaan, die zelf 103 gemiddeld gooide. Ron Meulenkamp, die eerder Michael Smith versloeg, verloor bij de laatste 32 van Martin Schindler met 6-3.

Voor Raymond van Barneveld duurde de Players Championship 23 slechts een wedstrijd. De vijfvoudig wereldkampioen stuitte op Simon Whitlock in de eerste ronde en verloor met 6-4 van de man uit Australië.

/ MEER NIEUWS

'Van Gerwen wil deze extra graag winnen'
De vierde editie van de Champions League of Darts wordt zaterdag 19 en zondag 20 oktober gespeeld. De beste acht spelers van de wereld worden verdeeld over twee groepen en strijden voor de winst.
Lees meer
Dochter Van Gerwen maakt geslacht tweede kindje bekend
Michael van Gerwen maakte een maand geleden bekend voor de tweede keer vader te worden. Via Twitter laat Zoë, het dochtertje van de nummer 1 van de wereld, weten welk geslacht het kindje zal krijgen!
Lees meer
Toernooicenter Paddy Power Champions League of Darts 2019
Alle informatie over de wedstrijden, het schema, de spelers en de uitzendingen is hier gemakkelijk te vinden
Lees meer
BDO stuurt opvallende namen naar Grand Slam
De BDO vaardigt enkele opvallende namen af voor de Grand Slam of Darts. De Engelse bond heeft gekozen voor wereldkampioene Mikuru Suzuki, de nummer 1 bij de dames, Lisa Ashton en PDC'er Glen Durrant.
Lees meer
Van Barneveld tegen Aspinall op PCF, Meulenkamp treft Cross
Het laatste Players Championshiptoernooi is gespeeld en dus is bekend wie mag afreizen naar Minehead voor de Players Championship Finals. Ook weten we wie tegen wie zal spelen in de eerste ronde van het laatste grote toernooi voor het WK Darts.
Lees meer
Van Gerwen eindigt Players Championship Order of Merit als achttiende
Alle dertig Players Championships van dit jaar zijn gespeeld en dat betekent ook dat alle deelnemers aan de Players Championship Finals bekend zijn. Acht Nederlanders reizen af naar Minehead voor het laatste grote toernooi voor het WK Darts.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken