/ Nieuws

De Sousa wint eerste Portugese PDC-titel, Nederlanders komen tekort

10-9-2019 18:34

Voor het eerst in de geschiedens van de PDC heeft een Portugees een titel gepakt. José de Sousa was de sterkste tijdens de Players Championship 23 dankzij een zege in de finale op Gerwyn Price.

De Sousa begon zijn zegetocht met een overwinning op Nathan Rafferty. Vervolgens werden Steve Beaton, Ryan Meikle en John Henderson uitgeschakeld. In de kwartfinale was Jermaine Wattimena de tegenstander. De Nederlander werd in de laatste leg afgetroefd en verloor met 6-5. Tot slot waren Peter Wright en dus Price de klos. In de finale gaf de Welshman niet thuis en werd hij met 8-1 verslagen.

Nederlanders
Michael van Gerwen werd, evenals Wattimena, in de kwartfinale uitgeschakeld. De Nederlander miste enkele matchdarts tegen Peter Wright en ging met 6-5 onderuit. De Schot was een ronde eerder ook nipt te sterk voor een andere landgenoot. Danny Noppert, die zich na een 4-0 achterstand terugknokte, verloor ook met 6-5.

Ook Vincent van der Voort ging onderuit bij de laatste 16. Adrian Lewis was veel te sterk en won met 6-1. Jeffrey de Zwaan werd bij de laatste 32 uitgeschakeld door een ontketende Rob Cross. De Engelsman gooide ruim 114 (!) gemiddeld en was met 6-1 te sterk voor De Zwaan, die zelf 103 gemiddeld gooide. Ron Meulenkamp, die eerder Michael Smith versloeg, verloor bij de laatste 32 van Martin Schindler met 6-3.

Voor Raymond van Barneveld duurde de Players Championship 23 slechts een wedstrijd. De vijfvoudig wereldkampioen stuitte op Simon Whitlock in de eerste ronde en verloor met 6-4 van de man uit Australië.

/ MEER NIEUWS

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken