/ Nieuws

Wade wint zijn vijfde PC van het jaar, grote namen vroegtijdig ten onder

11-9-2019 18:29

James Wade heeft zijn vijfde Players Championship van het jaar gewonnen. 'The Machine' was de beste tijdens Players Championship 24 door Dave Chisnall in de finale te verslaan.

Wade kwam ijzersterk uit de startblokken en nam een 4-0 voorsprong. De legs daarna werden keurig verdeeld en bij 7-3 had Wade nog maar een leg nodig voor de winst. Chisnall vocht zich echter terug en won drie legs op een rij. In de veertiende leg trok Wade de zege alsnog naar zich toe dankzij een 82-finish: 8-6.

Grote namen
De meeste grote namen moesten het toernooi al snel verlaten. In de eerste ronde verloor Michael Smith met 6-4 van Zoran Lerchbacher, Gary Anderson met 6-5 van Ritchie Edhouse en Rob Cross ging in een goede wedstrijd ten onder tegen Jelle Klaasen. Een ronde later eindigde het toernooi ook voor Daryl Gurney (6-3 tegen Steve Lennon), Adrian Lewis (6-5 tegen Kyle Anderson) en Ian White (6-2 tegen Devon Petersen).

Nederlanders
Jermaine Wattimena was de beste Nederlander tijdens de PC 24. Hij bereikte de kwartfinale, waar hij verloor van Wade met 6-5. Wattimena schakelde eerder wel Peter Wright uit.

Ook Raymond van Barneveld werd uitgeschakeld door Wade, die 105 gemiddeld gooide in die wedstrijd. Dat gebeurde bij de laatste 16. Van Barneveld was eerder te sterk voor onder andere Steve Beaton en Jelle Klaasen.

Ook Benito van de Pas en Ron Meulenkamp strandden bij de laatste 16. Van de Pas, die het hele toernooi rond de 100 gemiddeld gooide, verloor van Chisnall. Meulenkamp versloeg eerder op de dag Danny Noppert met 107 gemiddeld, maar was niet opgewassen tegen John Henderson. De Schot gooide zelfs een negendarter in die partij.

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken