/ Nieuws

Kleermaker derde Nederlander in top 5 bij BDO

13-9-2019 15:11

Nederland is goed vertegenwoordigd in de top van de BDO. Wesley Harms en Richard Veenstra wisselen de koppositie daar af en ook Martijn Kleermaker laat van zich horen. Hij staat inmiddels op de vijfde plek.

Dat is goed nieuws voor de Nederlandse liefhebbers van de Grand Slam of Darts. Kleermaker staat nu namelijk op een virtuele kwalificatieplek voor het PDC/BDO-toernooi en dat zou betekenen dat drie Nederlanders hun opwachting mogen maken in Wolverhampton.

Afgevaardigden van de BDO
Het is echter nog de vraag wie de BDO naar de Grand Slam zal sturen. Voorgaande jaren stuurden zij de winnaar en runner-up van het BDO WK, de winnaar van de BDO World Trophy en de winnaar van de World Masters. Die namen werden vervolgens tot 8 aangevuld met de hoogst gerankte spelers op de wereldranglijst.

De vraag is of de BDO daar dit jaar van afwijkt. De roep om de wereldkampioen van de jeugd, Leighton Bennett, en de wereldkampioen bij de dames, Mikuru Suzuki, wordt echter steeds harder. Zo hoopte PDC-voorzitter Barry Hearn dat de BDO die twee wereldkampioen zou sturen.

Daarnaast moet de BDO nog beslissen wat ze willen met Glen Durrant. Hij is de regerend wereldkampioen bij de BDO, maar speelt inmiddels bij de PDC. Durrant zelf wil maar al te graag naar de Grand Slam.

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken