/ Nieuws

Taylor over mogelijke comeback: 'Ik mis de duels met Van Gerwen en Anderson'

14-9-2019 14:07

Phil Taylor is nu ruim anderhalf jaar met pensioen, maar de 16-voudig wereldkampioen denkt steeds vaker met weemoed terug aan zijn tijd als professioneel darter. Hij mist de wedstrijden op topniveau en hint opnieuw naar een comeback.

"Ik mis de topwedstrijden, zeker tegen Van Gerwen en Anderson", zegt Taylor tegen Sky Sports. 'The Power' geeft toe ook de vriendschappen te missen. "Er wordt gezegd dat de oefenruimte tegenwoordig levenloos is. Het is er erg stil en niemand maakt meer pret. De jongelingen staan daar met iPods in hun oren. Vroeger lachten Aidy (Lewis, red.) en ik juist veel samen."

Comeback
"Ik geniet enorm van mijn pensioen. Maar met al deze nieuwe ontwikkelingen Het is net alsof je als autocoureur een gloednieuwe auto krijgt", zegt Taylor, die daarmee doelt op de Swiss Point, een techniek waarmee je pijlen snel kan verwisselen. "Ik gooide vroeger vaak de pijlen boven de triple, als ik die triples niet raakte. Dan had ik mijn punten in tien of vijftien secondes kunnen veranderen", zei hij eerder tegen Live Darts.

"Als ik dan kortere of juist langere punten had gepakt, waren de pijlen misschien een fractie lager in het bord gekomen", ging hij verder. "Dat maakt het verschil tussen een score van 60 of een score van 180. Ik ga met deze pijlen trainen en als het goed gaat, dan ga ik terugkomen. Geloof me maar."

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken