/ Nieuws

Price prolongeert titel in Riesa na zinderende finale

15-9-2019 22:50

Gerwyn Price heeft met succes zijn titel op de International Darts Open verdedigd. De Welshman was na een spannende finale te sterk voor Rob Cross en won met 8-6.

De finale werd een echt gevecht tussen de nummers 2 en 7 van de wereld met hele sterke en hele zwakke legs. Cross kwam het best uit de startblokken. Hij kwam nog 1-0 achter, maar draaide dat mede dankzij een 12-darter snel om naar een 1-2 voorsprong. Een leg later liet hij het na om de voorsprong te vergroten, maar dankzij gepruts op de dubbels van Price was de stand na zes legs 2-4 voor Cross.

Price kende daarna een sterke run en na tien legs was de stand gelijk. In de elfde leg pakte Price zelfs de voorsprong, maar daar had hij dan wel 21 darts voor nodig. Bij een stand van 7-6 mocht 'The Iceman' voor de wedstrijd gooien. Cross leek een beslissende leg af te dwingen, maar miste twee pijlen voor D16. Price profiteerde met een 108-finish en pakte de titel.

Nederlanders
De Nederlanders konden geen potten breken in Riesa. Benito van de Pas en Jelle Klaasen gingen in de eerste ronde onderuit tegen respectievelijk William O'Connor en Joe Murnan. Murnan was in de tweede ronde ook verantwoordelijk voor de uitschakeling van Jeffrey de Zwaan. Danny Noppert ging in de tweede ronde nipt onderuit tegen Daryl Gurney.

Michael van Gerwen was er niet bij. De nummer 1 van de wereld had zich afgemeld voor het toernooi en geniet van een vakantie in Griekenland.

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken