/ Nieuws

McDonald doet parachutesprong ter nagedachtenis aan Market Garden

19-9-2019 07:32

John McDonald gaat de 75e verjaardag van operation Market Garden eren. De 59-jarige Master of Ceremonies doet vrijdag 20 september een parachutesprong op de manier zoals ze dat tijdens die operatie ook deden.

Voor McDonald is operatie Market Garden een speciale gebeurtenis. "Als junior militair, toen ik een jaar of 16 was, kwamen we vaak naar Arnhem", zegt McDonald. "We deden dat uit respect voor operatie Market Garden."

Tijdens operatie Market Garden probeerden de Geallieerden aan het eind van de Tweede Wereldoorlog te verrassen met lucht- en grondaanvallen. Het is een belangrijke gebeurtenis in de Nederlandse historie. "Maar ook in die van ons", zegt de Engelsman. "We respecteren de wilskracht van de Nederlanders. En 'jullie' die van ons."

Herdenking
Tijdens de 75 verjaardag van Market Garden wordt de hele operatie nagebootst en ook McDonald doet mee. "Het is heel lang geleden dat ik een parachutesprong heb gedaan, maar ik heb samen met een paar vrienden besloten om opnieuw te gaan trainen voor een parachutesprong. We gaan dan op de 75e verjaardag van Market Garden opnieuw springen."

"Dus we gaan naar Rotterdam om te trainen op een van de weinige plekken waar ze zulk type sprong nog kunnen leren", zegt hij. "Dus kijk de 20ste naar boven en misschien zie je me! En misschien land ik wel in je tuin, want sturen was nooit mijn ding!"

RTL7 Darts is bij de parachutesprong van John McDonald. Het verslag hiervan komt later online.

1 VIDEO

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken