/ Nieuws

Absolute dominantie Nederlandse jeugdtalenten op JDC World Cup

24-9-2019 22:28

Op de JDC World Cup hebben de Nederlandse talenten zich laten zien. Nederland deed met twee teams mee aan het landentoernooi, waar 26 teams aan deelnamen, en zij zorgden voor een geheel oranje finale.

Jurjen van der Velde, Daan Bastiaansen, Owen Roelofs en Luke van der Kwast vormden Nederland A en zij eindigden de groepsfase als winnaar. Engeland B (4-3), China A (4-1) en USA (4-0) werden opzij gezet, waarna Spanje in de knock-outfase met 4-0 de pineut was. In de kwartfinale tegen Ierland A ging het minder makkelijk. Bij een stand van 3-3 was een beslissende teamwedstrijd nodig. Alle spelers speelden samen een leg van 701, en die viel de kant van Nederland op. Tot slot werd Engeland A verslagen (4-0) in de halve finale.

Nederland B, met Danny Jansen, Marcel Bus, Kevin Lasker en Pim van Bijnen, begon het toernooi met groepsduels tegen China B, Iceland, India A en Gibraltar A en die werden gewonnen met 4-2, 4-0, 4-0 en 4-2. Ook in de knock-outfase kwamen zij niet in de problemen. De zeges op Engeland B (4-2), Schotland (4-2) en Tsjechië (4-2) waren goed voor een plek in de finale.

Finale
Ook in de finale werd er begonnen met vier singlepartijen. Roelof opende met een 2-0 zege op Jansen en zette Nederland A op voorsprong. Van der Velde verdubbelde de voorsprong door een zege (inclusief 14-darter) op Lasker. Bastiaansen (2-0 tegen Bus) en Van der Kwast (2-0 tegen Van Pijnen) klaarde tot slot de klus voor Nederland A. Zij pakten de wereldtitel in Gibraltar.

De acht Nederlanders zijn nog niet klaar in Zuid-Europa. Woensdag wordt de Junior International Open, een individueel toernooi, gespeeld. Op donderdag staat de Junior World Darts Championship op het programma. Dan strijden de spelers voor een plek in de WK-finale voor de jeugd, die op 21 december in Ally Pally wordt gespeeld.

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken