/ Nieuws

Topspelers BDO dreigen major te boycotten

26-9-2019 10:15

Het BDO World Masters wordt mogelijk gespeeld zonder enkele topspelers. Sommige hooggeplaatste spelers dreigen het toernooi te boycotten omdat ze het niet eens zijn met enkele wijzigingen die de BDO heeft doorgevoerd.

De BDO heeft besloten geen geplaatste statussen meer uit te delen. Dat betekent dat alle spelers nu beginnen op de vloer. Tijdens eerdere edities begonnen de top 16 van de heren en de top 4 van de dames direct op het podium.

Boycot
Volgens Live Darts hebben enkele spelers van de top 16 zich daarom nog niet ingeschreven voor de BDO World Masters, terwijl de deadline 11 oktober is. Ze hopen de BDO hiermee wakker te schudden. Daarnaast hebben ze tijdens de Open Zweden een petitie getekend tegen de kwalificatiewijziging.

Overigens zijn de topspelers niet alleen ontevreden over de vervallen geplaatste statussen. Ook het programma stemt de spelers niet tot tevredenheid. Op 23 oktober is het kwalificatietoernooi voor de mannen in de Grays Civic Hall en een dag later is het de beurt aan de dames. Op 28 oktober is het kwalificatietoernooi voor het WK, terwijl de World Masters van 25 tot en met 27 oktober wordt gespeeld in Purfleet.

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken