/ Nieuws

Deze spelers hebben zich al geplaatst voor het WK

26-9-2019 10:44

Het WK Darts komt steeds dichterbij en dus zijn de eerste kwalificatietoernooien gespeeld. Op dit moment hebben 10 spelers zich al verzekerd van deelname aan het grootste toernooi van het jaar.

Aziatische tour
Een van de grootste talenten van Japan, Seigo Asada, is een van die 10 spelers. Asada heeft zich zelfs al op twee manieren geplaatst voor het WK. Hij won het Japanse kwalificatietoernooi en plaatste zich via de Aziatische tour.

Met het winnen van het Japanse kwalificatietoernooi maakte Asada landgenoot Yuki Yamada blij. Het ticket van Asada van de Aziatische tour werd namelijk doorgeschoven naar de nummer 5 van die lijst en dat is Yamada. Lourence Ilagan, Noel Malicdem en good-old Paul Lim plaatsten zich ook via de Aziatische tour.

Amerika, Oost-Europa en India
Vanuit Noord-Amerika reizen Amerikaan Darin Young en Canadees Matt Campbell af naar Alexandra Palace. Zij zijn de beste spelers van hun land op de CDC Order of Merit. Danny Baggish won het North American Championship en is er ook bij.

De Sloveen Benjamin Pratnemer gaat debuteren op het WK Darts na zijn zege op de East Europe Qualifier. Nitin Kumar is de laatste speler die zich wist toe te voegen aan de deelnemerslijst. Hij was de beste tijdens het Indische kwalificatietoernooi.

Kwalificatietoernooien
De komende periode komen worden nog 24 qualifiers toegevoegd aan de deelnemerslijst van het WK Darts. Op 19 oktober is het de beurt aan ambitieuze Nederlandse mannen. Op die datum wordt namelijk de West Europe Qualifier gespeeld, waar ook Belgen en Luxemburgers aan deel mogen nemen.

Op 19 november strijden Nederlandse dames voor een plek op het WK. Zij spelen dan tijdens de Rest of the World Qualifier voor een plek op het WK. Aan dat toernooi mogen alle niet-Engelse en niet-Ierse speelsters deelnemen.

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken