/ Nieuws

Bastiaansen loopt jeugdfinale in Ally Pally opnieuw nipt mis

26-9-2019 19:25

De Ier Keane Barry en de Tsjech Adam Gawlas gaan op 21 december in Alexandra Palace uitmaken wie zich wereldkampioen van de junioren mag noemen. Barry deed dat door in de halve finale af te rekenen met Daan Bastiaansen met 5-2. De Nederlander ziet een gedroomde finale aan zijn neus voorbij gaan.

"Ik baal natuurlijk enorm. Maar ik heb een goede halve finale gespeeld. Keane speelde goed en ik denk dat hij verdiend in de finale staat", zegt Bastiaansen na afloop. Hij beseft dat hij tegen een ijzersterke tegenstander speelde. "Hij was niet normaal. Ik probeerde hem onder druk te zetten, maar het leek hem niks te boeien. Het was briljant wat hij deed."

Het is al voor de derde keer op rij dat Bastiaansen strandt in de halve finale. "Het lijkt wel of dit mijn toernooi is, maar dan nèt niet", zegt Bastiaansen lachend. "Maar ik ben gewoon tevreden. Ik haalde de halve finale en ik heb goed gespeeld. En meer kon ik volgens mij niet doen."

Nederlanders
Naast Bastiaansen deden nog zeven Nederlanders mee aan het WK, waaronder titelverdediger Jurjen van der Velde. Hij verloor dit jaar bij de laatste 32 van Song Jjacheng. Voor Luke van der Kwast en Danny Jansen stopten het toernooi bij de laatste 16. Zij werden uitgeschakeld door respectievelijk Keane en Bastiaansen.

Pim van Bijnen, onder andere regerend aspirantenkampioen van de Dutch Open Darts, overleefde de groepsfase, maar werd daarna direct uitgeschakeld. Voor Kevin Lasker, Owen Roelofs en Marcel Bus bleef hij bij de drie wedstrijden van de groepsfase.

1 VIDEO

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken