/ Nieuws

Van Gerwen met grote moeite voorbij Hughes

World Grand Prix

07-10-2019 00:29

Michael van Gerwen heeft zich met moeite geplaatst voor de tweede ronde van de World Grand Prix. De nummer één van de wereld had drie sets nodig om te winnen van Jamie Hughes. In de tweede ronde wacht een ontmoeting met landgenoot Jeffrey de Zwaan.

De 30-jarige Van Gerwen begon nog sterk door Hughes direct te breaken. Ook de daaropvolgende twee legs gingen tegen de darts in, waardoor Van Gerwen alleen zijn eigen leg moest houden om de set te winnen. De Nederlander slaagde er in de vierde leg niet in om te openen, wat Hughes de mogelijkheid gaf om opnieuw langszij te komen. De vijfde leg ging, na gemiste dubbels van Van Gerwen, ook de kant op van Hughes, waardoor de Engelsman op een 1-0 voorsprong in sets kwam.

In de tweede set gingen de eerste drie legs met de darts mee. In de vierde leg wist Van Gerwen de druk op te voeren en kreeg hij vanaf 108 de kans om te breaken en de stand in sets gelijk te trekken. 'Mighty Mike' pakte zijn kans en dwong een derde en beslissende set af. Hughes won de openingsleg via een 84-finish en kreeg vervolgens de kans om op 2-0 te komen. De Engelsman miste vanaf 60, waardoor Van Gerwen zijn eigen leg kon houden. In de derde leg kreeg Hughes opnieuw de kans om op één leg van de overwinning te komen. Hij miste tops en zag 'MvG' vervolgens een fantastische 135-finish gooien. Van Gerwen verzilverde het matchpoint en mag zich daardoor opmaken voor een wedstrijd tegen De Zwaan.

Alle verslagen van de World Grand Prix zijn te vinden onder het kopje nieuws. Alle uitslagen, het wedstrijdschema en de geschiedenis van de World Grand Prix zijn terug te vinden op de toernooipagina op onze site.

Voor alle laatste nieuwtjes rondom het darts volg je ons op Twitter. Meepraten kan ook, maak dan gebruik van #rtl7darts. RTL7 Darts is ook te volgen via Facebook en op Instagram. 

Door: Casper Timmers

1 SAMENVATTING
2 INTERVIEW | 'Nu ga ik het toernooi winnen'

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken