/ Nieuws

Anderson verslaat Keegan Brown in eerste ronde

World Grand Prix

07-10-2019 00:38

Gary Anderson heeft zonder problemen de tweede ronde bereikt op de World Matchplay. 'The Flying Scotsman' speelde de laatste wedstrijd van de avond en won met 2-0 in sets van Keegan Brown. 

Anderson ging zijn partij sterk van start en wist zijn tegenstander in de openingsset direct tweemaal te breaken. Tussendoor behield hij via dubbel 2 ook zijn eigen leg. In de tweede set kwam Brown beter voor de dag en wist hij Anderson tot een vijfde leg te dwingen. Hierin was Anderson de sterkste, waardoor hij zonder setverlies in de tweede ronde staat.

Dinsdag gaat Anderson het opnemen tegen Chris Dobey. De nummer 28 van de wereld was in zijn eerste ronde te sterk voor een matig spelende Ricky Evans. Zowel de eerste als tweede set ging met 3-1 in legs naar 'Hollywood', die daardoor debuteert met een overwinning op dit toernooi. 

Smith in spannende partij voorbij Whitlock
De 29-jarige Michael Smith staat voor het eerst sinds 2015 in de tweede ronde in Dublin. De Engelsman rekende vanavond in een spannende partij af met Simon Whitlock. Smith begon sterk met een break, maar zag Whitlock direct langszij komen. De Australiër pakte zelfs brutaal de openingsset. 

In de tweede set leek de partij de kans van Whitlock op te gaan, maar op dat moment produceerde Smith een knappe 128-finish. Via tops trok hij de stand in sets gelijk. Smith opende de derde set sterk met een 155-check out en maakte vervolgens 2-0. Whitlock knokte zich terug tot 2-2, al had hij hier wel gemiste matchdarts van Smith voor nodig. Toch viel de wedstrijd de kant van Smith op, die via dubbel 16 de wedstrijd besliste.  

Voor een plaats in de kwartfinale moet Smith zien af te rekenen met Ian White. 'Diamond' leek een 'whitewash' om de oren te krijgen, maar wist zich terug te knokken vanuit een 1-0 achterstand in sets en 2-0 achterstand in legs. In de derde en beslissende set was Cullen het volledig kwijt en profiteerde White door met zijn negende matchdart de wedstrijd in zijn voordeel te beslissen.

King ontsnapt tegen Van den Bergh
Ook Mervyn King staat in de tweede ronde. De 53-jarige Engelsman was gekoppeld aan Dimitri van den Bergh uit België en kende een gelukkige wedstrijd. De eerste set ging nog met 3-2 naar Van den Bergh, die hierin twee 'ton-plus' finishes gooide. King stelde orde op zaken in de tweede set, maar keek in de derde en beslissende set tegen een 2-0 achterstand aan. Mede dankzij een fantastische 133-check out kwam de Engelsman op gelijke hoogte en ook de vijfde en beslissende leg ging zijn kant op.

In de tweede ronde gaat 'The King' spelen tegen James Wade. Wade was in zijn eerste ronde te sterk voor John Henderson uit Schotland. De openingsset ging met 3-1 naar 'The Machine', maar in het tweede bedrijf kwam Henderson beter voor de dag. De Schot wist de tweede set te winnen met 3-2. In de derde set was Wade weer bij de les en stelde met 3-0 in legs orde op zaken.

Uitslagen zondag 6 oktober
Ricky Evans 0-2 Chris Dobey
Mervyn King 2-1 Dimitri Van den Bergh
Joe Cullen 1-2 Ian White
Jeffrey de Zwaan 2-0 Steve Beaton
James Wade 2-1 John Henderson
Michael Smith 2-1 Simon Whitlock
Michael van Gerwen 2-1 Jamie Hughes
Gary Anderson 2-0 Keegan Brown 

Alle verslagen van de World Grand Prix zijn te vinden onder het kopje nieuws. Alle uitslagen, het wedstrijdschema en de geschiedenis van de World Grand Prix zijn terug te vinden op de toernooipagina op onze site.

Voor alle laatste nieuwtjes rondom het darts volg je ons op Twitter. Meepraten kan ook, maak dan gebruik van #rtl7darts. RTL7 Darts is ook te volgen via Facebook en op Instagram. 

Door: Casper Timmers

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken