/ Nieuws

Van Gerwen na moeizame zege: 'Nu ga ik het toernooi winnen'

07-10-2019 11:43

Michael van Gerwen kende een moeilijke wedstrijd in de eerste ronde van de World Grand Prix. De Nederlander had enkele hoge finishes nodig om Jamie Hughes van zich af te schudden. Na afloop is hij opgelucht en zelfverzekerd.

"Ik maak het me zo ontzettend moeilijk. Dat is helemaal niet nodig. Maar om dan alsnog te winnen, is wel extra lekker", reageert Van Gerwen, die beseft dat hij het zelf liet liggen. "Ik mis een keer twee pijlen en een keer drie pijlen om de eerste set binnen te halen. En als je dat dan niet doet, krijg je de deksel op je neus. Dan moet je omschakelen en dat is moeilijk in zo'n kort spelformat."

Ondanks de moeizame wedstrijd is Van Gerwen vol vertrouwen. "Nu ga ik het toernooi winnen, 100%. Nu gaan we naar een spelformat toe dat me heel erg ligt. Eerst spelen we twee keer best of 5, en daarna al best op 7. Dan mag je een foutje maken", legt hij uit. "Ik hoop dat ik dit een plaatsje kan geven. Ik voel mezelf super goed en ik wil een keer goed doorhalen, want dat is al te lang geleden."

1 VIDEO

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken