/ Nieuws

Wattimena is Lewis de baas

World Grand Prix

07-10-2019 21:39

Na een stroeve start was het aanpoten geblazen voor Jermaine Wattimena, die het in de eerste ronde van de World Grand Prix opnam tegen Adrian Lewis. Na een spannende partij trok de Nederlander in drie sets alsnog aan het langste eind waardoor we Wattimena aankomende woensdag terug zien op het prestigieuze toernooi in Dublin.

Wattimena kende vooral in de eerste set veel moeite om zijn legs te openen waardoor de Nederlander vaak terug moest komen van een achterstand. Dit bleek in het begin van de partij te lastig, waardoor Adrian Lewis al snel kon uitlopen naar een 2-0 voorsprong. Vervolgens kende Lewis ook de nodige startproblemen wat Wattimena ook een leg op het scorebord opleverde. Terugkomen tot 2-2 zat er uiteindelijk niet in want met drie pijlen vanaf dubbel 18 trof ‘Jackpot’ het juiste rode vak.

In de tweede set schoot ‘The Machine Gun’ wel direct uit de startblokken. Dit leverde hem via dubbel 4 ook een 1-0 voorsprong op, maar het maakte ook een bepaalde gedrevenheid los bij zijn tegenstander. Hierdoor ontstond er een gelijk opgaande strijd die uiteindelijk gewonnen werd door de Nederlander. De stijgende lijn van Wattimena werd ook in de derde set doorgetrokken en op knappe wijze geopend vanaf 88. Vanaf dat moment kreeg Lewis nauwelijks meer ruimte van de Nederlander, die zich via een 58-finish ook op matchpoint zette. Uiteindelijk pakte ‘The Machine Gun’ ook nog de volle buit door zijn partij zonder aarzeling af te sluiten via dubbel 18.

Alle verslagen van de World Grand Prix zijn te vinden onder het kopje nieuws. Alle uitslagen, het wedstrijdschema en de geschiedenis van de World Grand Prix zijn terug te vinden op de toernooipagina op onze site.

Voor alle laatste nieuwtjes rondom het darts volg je ons op Twitter. Meepraten kan ook, maak dan gebruik van #rtl7darts. RTL7 Darts is ook te volgen via Facebook en op Instagram. 

Door: Colin Noteboren

1 SAMENVATTING
2 INTERVIEW | 'Hoe slecht was dat begin?'

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken