/ Nieuws

Noppert stunt tegen Gurney

World Grand Prix

07-10-2019 23:00

Het is Danny Noppert gelukt om te stunten in zijn eerste ronde partij van de World Grand Prix. De Nederlander wist na een goede wedstrijd de kampioen van 2017, Daryl Gurney, uit te schakelen.

Noppert en Gurney waren de eerste set aan elkaar gewaagd. In een eerste set waar de legs om en om werden verdeeld mocht de Nederlander met een aangename stand op het scorebord de pauze in. In het vervolg van de partij bleef de Fries rustig onder zijn underdog-status waardoor hij ook prima begon aan het tweede bedrijf van de wedstrijd. Na de opening van de leg met zijn eerste pijl gooide Noppert er een 180- en 140 score achteraan, waarmee hij mocht tekenen voor de eerste leg in de tweede set.

Vervolgens kreeg Gurney zijn vizier niet goed scherp gesteld, waardoor hij moest toekijken hoe Noppert ook de tweede leg naar zich toe trok. Vanaf 124 kreeg Noppert enkele pijlen later nog een matchdart, maar deze werd niet benut via de bull. Een beurt later mocht ‘Noppy’ alsnog aanleggen voor de wedstrijd omdat Gurney drie pijlen miste om in de wedstrijd te blijven. Noppert benutte deze kans ten volste en gooide zijn tweede matchdart via dubbel 8 raak, waardoor hij de nummer drie van de plaatsingslijst naar de uitgang verwees.

Alle verslagen van de World Grand Prix zijn te vinden onder het kopje nieuws. Alle uitslagen, het wedstrijdschema en de geschiedenis van de World Grand Prix zijn terug te vinden op de toernooipagina op onze site.

Voor alle laatste nieuwtjes rondom het darts volg je ons op Twitter. Meepraten kan ook, maak dan gebruik van #rtl7darts. RTL7 Darts is ook te volgen via Facebook en op Instagram. 

Door: Colin Noteboren

1 SAMENVATTING
2 INTERVIEW | 'Ik stond ervan te kijken hoe hij speelde'

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken