/ Nieuws

Chisnall wint in spektakelstuk van Price

World Grand Prix

08-10-2019 00:48

Chisnall wint in spektakelstuk van Price

De ontmoeting tussen Gerwyn Price en Dave Chisnall begon spectaculair. De eerste set kende naast een prachtige 128-finish van Price, genoeg hoge scores en een gemiddelde van Chisnall dat boven de 103 uitkwam.

Ondanks zijn mooie gemiddelde was het juist Price die na vijf legs het podium afliep met de eerste set in zijn zak. Vervolgens daalde het niveau van ‘The Iceman’ wat, maar Chisnall bleef onverminderd doorgooien op de tripples en dubbels. Dit zorgde ervoor dat ‘Chizzy’ de tweede set met 3-0 voor zich kon opeisen. De Engelsman kreeg in de derde set ook een kans om op matchpoint te komen, maar een 107-finish van Price stond een makkelijke doortocht naar de laatste zestien in de weg. Uiteindelijk moest er een vijfde leg aan te pas komen om een winnaar uit te wijzen. Chisnall bewees zichzelf een goede dienst door zijn leg meteen te openen met een dubbel terwijl Price dit naliet. Dit gaf ‘Chizzy’ genoeg ademruimte om de partij in stijl af te sluiten vanaf 99 en met een prachtige overwinning het podium te verlaten.

Bunting heeft weinig moeite met Clayton

Stephen Bunting is zonder al te veel problemen doorgedrongen tot de laatste 16 van de Word Grand Prix. Met legwinst vanaf 20, 72 en 96 was het binnenhalen van de eerste set kinderspel voor ‘The Bullet’. Pas in de tweede set kwam Clayton wat meer in zijn ritme en waardoor hij ook meer kansen kreeg om een leg bij te schrijven. Na vier gemiste pijlen om een set terug te pakken was het alsnog snel over en uit voor ‘The Ferret’. Bunting liet zijn kansen namelijk niet liggen en tekende via dubbel 18 voor de wedstrijd.

Ratjski komt net te kort tegen Durrant

Krzysztof Ratajski kende een ijzersterke eerste set. Met onder andere een 103- en 109-finish kreeg Durrant geen enkele kans om zijn tegenstander pijn te doen. In de tweede set werd het niveau van de Pool wat minder wat Durrant direct kansen bood om terug komen in de wedstrijd. Tops bleek hierin de beste vriend voor ‘Duzza’ want deze dubbel werd twee keer benut, wat de basis was voor de setwinst van de Engelsman. In de derde set begon Durrant direct sterk wat hem de eerste voorsprong van de wedstrijd opleverde. Deze gaf hij vervolgens niet meer uit handen, mede doordat ‘The Polish Eagle’ te veel moeite had om zijn openingsdubbels te vinden. Uitslag: 2-1.

Cross laat Suljovic achter zich

Het duel tussen Cross en Suljovic was het affiche van de avond, maar bracht weinig spektakel met zich mee. Rob Cross begon goed aan zijn wedstrijd en leek al snel op weg om zijn eerste set te pakken. Suljovic kon nog een leg meepikken maar kon de 1-0 achterstand in sets niet voorkomen. De tweede set ging juist de andere kant op. Het was ‘The Gentle’ die de leg naar zich toe kon trekken omdat Cross zat te klungelen op zijn dubbels. In set drie was het stuivertje wisselen tussen de twee, maar Cross wist uiteindelijk de juiste kant van de munt te kiezen en de tweede ronde van de World Grand Prix te bereiken.

Wright rekent af met Hopp

In de laatste partij van de avond stonden Peter Wright en Max Hopp tegenover elkaar. Beide mannen waren aan elkaar gewaagd en dwongen elkaar tot een vijfde leg die uitkomst moest bieden voor de eerste setwinst. Door de gemiste openingsdubbels van Hopp was het voor ‘Snakebite’ een koud kunstje om die set naar zich toe te trekken. In de tweede set wist ‘Maximiser’ nauwelijks nog weerstand te bieden waardoor Wright ogenschijnlijk makkelijk de Duitser opzij wist te zetten.

Alle verslagen van de World Grand Prix zijn te vinden onder het kopje nieuws. Alle uitslagen, het wedstrijdschema en de geschiedenis van de World Grand Prix zijn terug te vinden op de toernooipagina op onze site.

Voor alle laatste nieuwtjes rondom het darts volg je ons op Twitter. Meepraten kan ook, maak dan gebruik van #rtl7darts. RTL7 Darts is ook te volgen via Facebook en op Instagram. 

Door: Colin Noteboren

1 OVERZICHT

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken