/ Nieuws

Hollands onderonsje simpele prooi voor Van Gerwen

World Grand Prix

08-10-2019 22:32

Michael van Gerwen heeft eenvoudig afgerekend met landgenoot Jeffrey de Zwaan. Waar velen dachten dat The Black Cobra misschien wel eens voor een stuntje kon zorgen tegen de nummer één van de wereld, liet Mighty Mike het niet zover komen en won hij met duidelijke cijfers: 3-0.

Van Gerwen greep direct het initiatief in het Nederlandse onderonsje en liet zien waarom hij tot topfavoriet voor de eindwinst gerekend mag worden. Zijn openingsdubbels waren dik in orde en ook op finishend vlak zag het er uitstekend uit wat MVG deed. Hij liet De Zwaan in de eerste set ver achter zich (3-0) en was ook in set twee duidelijk de betere. De regerend wereldkampioen was ook in dat bedrijf niet van plan om het spannend te maken en kwam dan ook met 2-0 voor.

In set drie was The Black Cobra vastberaden om Van Gerwen iets meer tegenstand te bieden. Daar slaagde hij ook in, maar toch kon De Zwaan niet voorkomen dat de nummer één van de wereld op een 2-1 voorsprong kwam en voor de wedstrijd mocht gooien. In de leg waarin de jonge Leidschendammer een topprestatie nodig had om in de wedstrijd te blijven, kwam hij niet binnen en profiteerde Van Gerwen daar optimaal van. Mighty Mike gooide en passant ook nog een maximale score en haalde daarmee de probleemloze 3-0 zege binnen.

Alle verslagen van de World Grand Prix zijn te vinden onder het kopje nieuws. Alle uitslagen, het wedstrijdschema en de geschiedenis van de World Grand Prix zijn terug te vinden op de toernooipagina op onze site.

Voor alle laatste nieuwtjes rondom het darts volg je ons op Twitter. Meepraten kan ook, maak dan gebruik van #rtl7darts. RTL7 Darts is ook te volgen via Facebook en op Instagram. 

Door: Guy Habets

1 SAMENVATTING
2 INTERVIEW | Van Gerwen: 'Een heel goede wedstrijd'
3 INTERVIEW | De Zwaan: 'Er is niks tegenin te brengen'

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken