/ Nieuws

Leerling Dobey klopt leermeester Anderson

World Grand Prix

08-10-2019 23:25

Chris Dobey, Mervyn King en Ian White hebben zich geplaatst voor de kwartfinales van de World Grand Prix. Dobey was in een bijzonder aantrekkelijke wedstrijd te sterk voor Gary Anderson, Mervyn King rekende in een interessant duel af met James Wade en Ian White verraste Michael Smith.

Anderson wist in de vierde leg van de eerste set even niet wat hij zag van zijn leerling, Chris Dobey. De twee trainen wel vaker samen, maar of Dobey vaak 134-finishes met twee keer tops uitgooit is maar de vraag. Dat is echter precies wat Hollywood deed om in leg vier in de set te blijven, maar in de laatste leg bleek Anderson knap bestand tegen de druk die zijn Engelse protegé uitoefende. Een rake tops was genoeg om de eerste set te pakken, maar Dobey gaf zich niet gewonnen. Hij pakte de spannende tweede set en zorgde er met een lekkere 110-finish voor dat hij zelfs met 2-1 voorkwam. In een nagelbijter van een vierde set bewees Hollywood over stalen zenuwen te beschikken. Anderson bleef maar pushen, maar Dobey was niet onder de indruk en trok met knap spel setwinst en daarmee de zege over de streep: 3-1.

Met het treffen tussen Mervyn King en James Wade, twee 'veteranen' op de tour, werd de avond in Dublin afgetrapt. De ervaren spelers schotelden de aanwezige Ieren een leuke en spannende partij voor, die na twee spannende sets nog in evenwicht was. In een cruciale derde set maakte King met een uitstekende vierde leg het verschil, waarin hij meteen binnen was en met goede scores uitliep naar leg- en setwinst. In de vierde set bleek die ene topleg van King goud waard, want The Machine was niks meer waard. The King liep eenvoudig weg en kroonde zich met 3-1 winst tot kwartfinalist.

Michael Smith was voorafgaand aan zijn duel met Ian White de torenhoge favoriet en dat was na de 1-0 voorsprong die Bullyboy pakte niet veranderd. Op dat moment kantelde de wedstrijd echter volledig en wist Smith nog maar twee legs te winnen. Een en ander had ook te maken met solide spel van Diamond, die gewoon zijn ding bleef doen en gestaag uitliep. De tweede en derde set won hij met 3-0, waarna het in de vierde set nog even spannend werd. In de beslissende vijfde leg was Smith echter niet snel binnen vanaf zijn openingsdubbel en kon White dat eenvoudig afstraffen. Hij pakte de leg en daarmee de wedstrijd met verrassende cijfers: 1-3.

Alle verslagen van de World Grand Prix zijn te vinden onder het kopje nieuws. Alle uitslagen, het wedstrijdschema en de geschiedenis van de World Grand Prix zijn terug te vinden op de toernooipagina op onze site.

Voor alle laatste nieuwtjes rondom het darts volg je ons op Twitter. Meepraten kan ook, maak dan gebruik van #rtl7darts. RTL7 Darts is ook te volgen via Facebook en op Instagram. 

Door: Guy Habets

1 OVERZICHT

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken