/ Nieuws

De gemankeerde King is de schrik voor iedere topspeler

09-10-2019 13:12

Mervyn King blijft vriend en vijand met zijn prestaties op het grote podium verbazen. De 52-jarige was al menig topspeler de baas, en dat ondanks zijn fysieke problemen.

Jaren liep King rond met rugproblemen. Nu die mankementen verholpen zijn, krijgt King te maken met het volgende kwaaltje. Hij heeft namelijk last van problemen van zijn heupzenuwen. "Het voelt als tandpijn in je kont", legt hij uit. "En het gaat maar niet weg. Je probeert zo te staan dat je het niet voelt, maar je voelt het altijd. Totdat ik even tien minuten kan zitten."

Prestaties
De problemen zitten King niet in de weg als je kijkt naar zijn resultaten op tv. Hij kwam dit jaar in actie tijdens de UK Open, World Matchplay en de World Grand Prix en schakelde ieder toernooi een top 8-speler uit. In Minehead was het Michael van Gerwen, in Blackpool moest Gary Anderson eraan geloven en in Dublin werd James Wade verslagen.

King weet dan ook dat er nog meer inzit en heeft een duidelijk doel. "Ik wil niet als opvulling dienen en ben hier om de titel te winnen", vertelt hij na zijn zege op Wade. "Ik ben altijd gezegd dat wanneer de echte Mervyn King zich laat zien, Mervyn King een kans heeft om de titel te winnen."

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken