/ Nieuws

Durrant wint kraker van Cross

World Grand Prix

09-10-2019 23:20

Glen Durrant blijft naam maken in de PDC. Na een halve finaleplek tijdens de World Matchplay staat hij tijdens de World Grand Prix (minimaal) in de kwartfinales. Tegen Rob Cross behield hij de gehele wedstrijd de regie: 3-2.

De eerste set begon rustig. Beide mannen behielden hun eigen legs en dus was het Durrant die de eerste set met 3-2 won. In de tweede set liep het heerlijk bij Cross: via finishes van 144 en 134 pakte hij zijn eigen set met 3-0 (1-1). Een set later bewees Durrant dat ook hij goed kan finishen: met een 90-finish op bulls-eye pakte hij de eerste leg en drie legs later won hij de set met een 109-finish (2-1).

Een 116-finish in de tweede leg van de vierde set bracht Durrant op 1-1 en een elg later kwam hij via een 76-finish op matchpoint. Hij miste echter zeven openingsdubbels, waardoor Cross direct kon terug breaken. De vijfde leg was ijzersterk van ‘Voltage’ waardoor hij via een 138-finish de vierde set op zijn naam zette: 2-2.

De vijfde set moest de beslissing brengen en nadat Durrant zijn eigen leg behield voor de 1-0, miste Cross drie pijlen om zijn eigen leg te behouden. Durrant profiteerde en startte zijn winnende leg met een sterke 152-score. Even later vond hij tops voor een 54-finish en de 3-2 overwinning in sets.

Ook Dave Chisnall mag morgen terug komen tijdens de kwartfinales. Hij begon de wedstrijd nog met acht gemiste pijlen op de openingsdubbel en een 2-0 achterstand in de eerste set, maar ‘Chizzy’ wist alsnog de set met 3-2 te winnen. In de tweede set was het vooral Bunting die vele openingsdubbels miste. Mede daardoor kon Chisnall de set met 3-1 winnen. Het verzet van Bunting was gebroken: hij pakte geen leg meer en zag Chisnall dus een 3-0 overwinning pakken.

Door: Michel Mulders

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Welcome to LiveWall! This is your first social media post. Change your settings for getting more social posts
Welcome to LiveWall! This is your first social media post. Change your settings for getting more social posts
Welcome to LiveWall! This is your first social media post. Change your settings for getting more social posts
See How To Make A Snowboard | Whitelines Snowboarding
How To Improve Your Riding On A Snowboard
My 2017 Snowboard Gear List
/// Meer bekijken