/ Nieuws

Van Gerwen wint Champions League of Darts

20-10-2019 22:34

Het is Van Gerwen gelukt om de Champions League of Darts voor het eerst in zijn carrière op zijn naam te schrijven. Het zag er lang slecht uit voor de Nederlander, maar in extremis griste hij de prestigieuze prijs weg voor de neus van Peter Wright, die nu al elf keer een tv-finale heeft verloren van Van Gerwen.

In een fantastische finale gaven beide spelers elkaar geen duimbreed toe. Na een 88-finish als opening voor Van Gerwen dacht hij de toon gezet te hebben, maar na een 156-finish van Wright liet de Schot zien klaar te zijn voor een echte strijd met de Nederlander. Van Gerwen accepteerde deze uitdaging door te laten zien dat hij vanaf 154 ook in staat was om hoge finishes af te werken. Hierdoor ontstond er een gelijk opgaande strijd tot een stand van 3-2 voor Van Gerwen. ‘Mighty Mike’ kreeg drie pijlen om te tekenen voor een 4-2 voorsprong, maar liet deze onbenut. Vervolgens zag hij Wright erop en erover gaan alvorens de spelers de eerste pauze ingingen bij een stand van 3-4 voor ‘Snakebite’.

Na de onderbreking bleef Wright zijn goede lijn doortrekken en zijn voorsprong uitbouwen naar 3-6. Vervolgens krabbelde de Nederlander wat terug tot 5-6, maar Wright belette Van Gerwen om terug te komen tot een gelijke stand. Bij een stand van 6-8 probeerde Van Gerwen opnieuw in het spoor van zijn tegenstander te blijven en met een 136-finish deed hij een stap in de goede richting, maar na een paar goede finishes van Wright werd het gat weer vergroot naar drie legs. Met de rug tegen de muur lukte het Van Gerwen om nog een stunt uit te halen, want na een aantal gemiste matchdarts van Wright mocht de man uit Vlijmen terug komen tot 10-10. Daarna maakte Van Gerwen na een goede laatste leg zijn comeback compleet. Via dubbel 16 tekende hij in stijl voor de overwinning en de winst van de Champions League of Darts.

Door: Colin Noteboren

1 SAMENVATTING
2 INTERVIEW | Van Gerwen: 'Er kan er maar een de winnaar zijn'

/ MEER NIEUWS

VIER JAAR GELEDEN: Van Gerwen gooit wereldrecord tegen Smith
Michael van Gerwen heeft nog altijd het hoogste gemiddelde op tv ooit op zijn naam staan. De Nederlander versloeg Michael Smith op 25 februari 2016 met 123,40 gemiddeld.
Lees meer
Price verslaat Van Gerwen na prachtige finale op Players Championship 6 (video)
Gerwyn Price toonde zich afgelopen zondag de sterkste tijdens de Players Championship 6. De Welshman was in de finale te sterk voor Michael van Gerwen. Via een prachtige finish trok Price de zege naar zich toe.
Lees meer
Gurney kreeg boete voor woede-uitbarsting tegen Price
Daryl Gurney heeft een boete gekregen voor zijn agressieve reactie na zijn gewonnen partij tegen Gerwyn Price in de Premier League vorig jaar. De Noord-Ier heeft zijn actie moeten bekopen met een boete van 1.500 pond.
Lees meer
Wright een pijl verwijderd van nieuw wereldrecord, Schot baalt
Peter Wright heeft afgelopen weekend bijna zijn eigen wereldrecord verbeterd. De Schot was een pijl verwijderd van een gemiddelde boven 123,50, het hoogst gegooide gemiddelde ooit op een gestreamde baan.
Lees meer
PDC kiest voor twee nieuwe locaties voor World Series Down Under
De PDC heeft twee nieuwe locaties toegevoegd aan de World Series-kalender. Het demonstratietoernooi gaat dit jaar naar Wollongong en Townsville, twee steden in Australië.
Lees meer
Loting UK Open: Nederlandse onderonsjes in eerste ronde, Ashton tegen Belg
De loting voor de eerste drie rondes van de UK Open zijn bekend. 19 van de 23 Nederlanders weten wie ze gaan of kunnen treffen tijdens hun eerste duel in Minehead.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Welcome to LiveWall! This is your first social media post. Change your settings for getting more social posts
Welcome to LiveWall! This is your first social media post. Change your settings for getting more social posts
Welcome to LiveWall! This is your first social media post. Change your settings for getting more social posts
See How To Make A Snowboard | Whitelines Snowboarding
How To Improve Your Riding On A Snowboard
My 2017 Snowboard Gear List
/// Meer bekijken