/ Nieuws

Van Gerwen wint Champions League of Darts

20-10-2019 22:34

Het is Van Gerwen gelukt om de Champions League of Darts voor het eerst in zijn carrière op zijn naam te schrijven. Het zag er lang slecht uit voor de Nederlander, maar in extremis griste hij de prestigieuze prijs weg voor de neus van Peter Wright, die nu al elf keer een tv-finale heeft verloren van Van Gerwen.

In een fantastische finale gaven beide spelers elkaar geen duimbreed toe. Na een 88-finish als opening voor Van Gerwen dacht hij de toon gezet te hebben, maar na een 156-finish van Wright liet de Schot zien klaar te zijn voor een echte strijd met de Nederlander. Van Gerwen accepteerde deze uitdaging door te laten zien dat hij vanaf 154 ook in staat was om hoge finishes af te werken. Hierdoor ontstond er een gelijk opgaande strijd tot een stand van 3-2 voor Van Gerwen. ‘Mighty Mike’ kreeg drie pijlen om te tekenen voor een 4-2 voorsprong, maar liet deze onbenut. Vervolgens zag hij Wright erop en erover gaan alvorens de spelers de eerste pauze ingingen bij een stand van 3-4 voor ‘Snakebite’.

Na de onderbreking bleef Wright zijn goede lijn doortrekken en zijn voorsprong uitbouwen naar 3-6. Vervolgens krabbelde de Nederlander wat terug tot 5-6, maar Wright belette Van Gerwen om terug te komen tot een gelijke stand. Bij een stand van 6-8 probeerde Van Gerwen opnieuw in het spoor van zijn tegenstander te blijven en met een 136-finish deed hij een stap in de goede richting, maar na een paar goede finishes van Wright werd het gat weer vergroot naar drie legs. Met de rug tegen de muur lukte het Van Gerwen om nog een stunt uit te halen, want na een aantal gemiste matchdarts van Wright mocht de man uit Vlijmen terug komen tot 10-10. Daarna maakte Van Gerwen na een goede laatste leg zijn comeback compleet. Via dubbel 16 tekende hij in stijl voor de overwinning en de winst van de Champions League of Darts.

Door: Colin Noteboren

1 SAMENVATTING
2 INTERVIEW | Van Gerwen: 'Er kan er maar een de winnaar zijn'

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken