/ Nieuws

Peter Wright en de vloek van Michael van Gerwen

21-10-2019 11:16

Peter Wright had zondagavond voor de elfde keer de kans om Michael van Gerwen te verslaan in een finale op tv. De Schot verschafte zich een prima uitgangspositie tijdens de finale van de Champions League of Darts, maar opnieuw ging het mis.

Het is leg 18 als Wright 161 wegzet op 24. 'Snakebite' staat 10-7 voor en is nog maar één dubbel verwijderd van een zege op Van Gerwen in een finale op tv. De eerste matchdart gaat mis, de tweede ook. Wright voelt de bui hangen, draait zich even om naar het publiek en lacht schuchter. Hij legt aan voor zijn derde matchdart, ook mis.

Vloek
Het is een ware vloek die boven het hoofd hangt van Wright. In 2014 trof 'Snakebite' Van Gerwen voor het eerst. Toen stonden de twee tegenover elkaar in de finale van het WK. In de ruim 5,5 jaar daarna ging het dus nog eens tien keer mis, onder andere tijdens de finale de Premier League of Darts van 2017. Toen miste Wright zes matchdarts.

De overeenkomsten met die finale van de Premier League en die van de Champions League was dat Wright meerdere matchdarts miste, maar dat hij in die beide wedstrijden nog kansen had om die gemiste dubbels recht te trekken. In de legs na die gemiste wedstrijdpijlen gooide Wright echter geen pepernoot meer.

UK Open
Wright wordt regelmatig herinnerd aan zijn reeks tegen Van Gerwen. Hij won namelijk nog maar één major, de UK Open van 2017. 'Maar', zegt iedereen in een ademteug. 'Aan dat toernooi deed Van Gerwen niet mee'. De Nederlander had zich namelijk afgemeld vanwege een rugblessure.

De vraag is wat er moet gebeuren om Wright eindelijk een tv-finale van Van Gerwen te laten winnen. "Michael won deze, maar ik pak de volgende", zei Wright hoopvol, maar zonder veel overtuiging na de Champions League.

/ MEER NIEUWS

VIER JAAR GELEDEN: Van Gerwen gooit wereldrecord tegen Smith
Michael van Gerwen heeft nog altijd het hoogste gemiddelde op tv ooit op zijn naam staan. De Nederlander versloeg Michael Smith op 25 februari 2016 met 123,40 gemiddeld.
Lees meer
Price verslaat Van Gerwen na prachtige finale op Players Championship 6 (video)
Gerwyn Price toonde zich afgelopen zondag de sterkste tijdens de Players Championship 6. De Welshman was in de finale te sterk voor Michael van Gerwen. Via een prachtige finish trok Price de zege naar zich toe.
Lees meer
Gurney kreeg boete voor woede-uitbarsting tegen Price
Daryl Gurney heeft een boete gekregen voor zijn agressieve reactie na zijn gewonnen partij tegen Gerwyn Price in de Premier League vorig jaar. De Noord-Ier heeft zijn actie moeten bekopen met een boete van 1.500 pond.
Lees meer
Wright een pijl verwijderd van nieuw wereldrecord, Schot baalt
Peter Wright heeft afgelopen weekend bijna zijn eigen wereldrecord verbeterd. De Schot was een pijl verwijderd van een gemiddelde boven 123,50, het hoogst gegooide gemiddelde ooit op een gestreamde baan.
Lees meer
PDC kiest voor twee nieuwe locaties voor World Series Down Under
De PDC heeft twee nieuwe locaties toegevoegd aan de World Series-kalender. Het demonstratietoernooi gaat dit jaar naar Wollongong en Townsville, twee steden in Australië.
Lees meer
Loting UK Open: Nederlandse onderonsjes in eerste ronde, Ashton tegen Belg
De loting voor de eerste drie rondes van de UK Open zijn bekend. 19 van de 23 Nederlanders weten wie ze gaan of kunnen treffen tijdens hun eerste duel in Minehead.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Welcome to LiveWall! This is your first social media post. Change your settings for getting more social posts
Welcome to LiveWall! This is your first social media post. Change your settings for getting more social posts
Welcome to LiveWall! This is your first social media post. Change your settings for getting more social posts
See How To Make A Snowboard | Whitelines Snowboarding
How To Improve Your Riding On A Snowboard
My 2017 Snowboard Gear List
/// Meer bekijken