/ Nieuws

Peter Wright en de vloek van Michael van Gerwen

21-10-2019 11:16

Peter Wright had zondagavond voor de elfde keer de kans om Michael van Gerwen te verslaan in een finale op tv. De Schot verschafte zich een prima uitgangspositie tijdens de finale van de Champions League of Darts, maar opnieuw ging het mis.

Het is leg 18 als Wright 161 wegzet op 24. 'Snakebite' staat 10-7 voor en is nog maar één dubbel verwijderd van een zege op Van Gerwen in een finale op tv. De eerste matchdart gaat mis, de tweede ook. Wright voelt de bui hangen, draait zich even om naar het publiek en lacht schuchter. Hij legt aan voor zijn derde matchdart, ook mis.

Vloek
Het is een ware vloek die boven het hoofd hangt van Wright. In 2014 trof 'Snakebite' Van Gerwen voor het eerst. Toen stonden de twee tegenover elkaar in de finale van het WK. In de ruim 5,5 jaar daarna ging het dus nog eens tien keer mis, onder andere tijdens de finale de Premier League of Darts van 2017. Toen miste Wright zes matchdarts.

De overeenkomsten met die finale van de Premier League en die van de Champions League was dat Wright meerdere matchdarts miste, maar dat hij in die beide wedstrijden nog kansen had om die gemiste dubbels recht te trekken. In de legs na die gemiste wedstrijdpijlen gooide Wright echter geen pepernoot meer.

UK Open
Wright wordt regelmatig herinnerd aan zijn reeks tegen Van Gerwen. Hij won namelijk nog maar één major, de UK Open van 2017. 'Maar', zegt iedereen in een ademteug. 'Aan dat toernooi deed Van Gerwen niet mee'. De Nederlander had zich namelijk afgemeld vanwege een rugblessure.

De vraag is wat er moet gebeuren om Wright eindelijk een tv-finale van Van Gerwen te laten winnen. "Michael won deze, maar ik pak de volgende", zei Wright hoopvol, maar zonder veel overtuiging na de Champions League.

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken