/ Nieuws

Prijzenkast Van Gerwen opnieuw compleet

21-10-2019 12:16

Michael van Gerwen heeft weer alle majors van de PDC in zijn kast staan. De Nederlander won gisteravond de Champions League of Darts en maakte zijn collectie daarmee opnieuw compleet.

Van Gerwen had eind 2015 al een volledig gevulde prijzenkast. 'Mighty Mike' won de Grand Slam of Darts door Phil Taylor in de finale te verslaan en pakte daardoor de enige nog ontbrekende major bij de PDC. De bond besloot echter begin 2016, met de Champions League of Darts, een tiende major aan de kalender toe te voegen.

Tijdens de eerste editie van de Champions League of Darts in 2016 was Van Gerwen al dichtbij het opnieuw completeren van zijn prijzenkast, maar hij ging in de finale onderuit tegen Taylor. De Brabander kwam een jaar later niet door de groepsfase en verloor in 2018 in de halve finale.

Prijzenkast Van Gerwen (majors)
WK Darts: 3x
Premier League: 5x
World Matchplay: 2x
Grand Slam: 3x
World Grand Prix: 5x
UK Open: 2x
EK Darts: 4x
Champions League: 1x
Players Championship Finals: 4x
The Masters: 5x

/ MEER NIEUWS

VIER JAAR GELEDEN: Van Gerwen gooit wereldrecord tegen Smith
Michael van Gerwen heeft nog altijd het hoogste gemiddelde op tv ooit op zijn naam staan. De Nederlander versloeg Michael Smith op 25 februari 2016 met 123,40 gemiddeld.
Lees meer
Price verslaat Van Gerwen na prachtige finale op Players Championship 6 (video)
Gerwyn Price toonde zich afgelopen zondag de sterkste tijdens de Players Championship 6. De Welshman was in de finale te sterk voor Michael van Gerwen. Via een prachtige finish trok Price de zege naar zich toe.
Lees meer
Gurney kreeg boete voor woede-uitbarsting tegen Price
Daryl Gurney heeft een boete gekregen voor zijn agressieve reactie na zijn gewonnen partij tegen Gerwyn Price in de Premier League vorig jaar. De Noord-Ier heeft zijn actie moeten bekopen met een boete van 1.500 pond.
Lees meer
Wright een pijl verwijderd van nieuw wereldrecord, Schot baalt
Peter Wright heeft afgelopen weekend bijna zijn eigen wereldrecord verbeterd. De Schot was een pijl verwijderd van een gemiddelde boven 123,50, het hoogst gegooide gemiddelde ooit op een gestreamde baan.
Lees meer
PDC kiest voor twee nieuwe locaties voor World Series Down Under
De PDC heeft twee nieuwe locaties toegevoegd aan de World Series-kalender. Het demonstratietoernooi gaat dit jaar naar Wollongong en Townsville, twee steden in Australië.
Lees meer
Loting UK Open: Nederlandse onderonsjes in eerste ronde, Ashton tegen Belg
De loting voor de eerste drie rondes van de UK Open zijn bekend. 19 van de 23 Nederlanders weten wie ze gaan of kunnen treffen tijdens hun eerste duel in Minehead.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Welcome to LiveWall! This is your first social media post. Change your settings for getting more social posts
Welcome to LiveWall! This is your first social media post. Change your settings for getting more social posts
Welcome to LiveWall! This is your first social media post. Change your settings for getting more social posts
See How To Make A Snowboard | Whitelines Snowboarding
How To Improve Your Riding On A Snowboard
My 2017 Snowboard Gear List
/// Meer bekijken