/ Nieuws

De Zwaan voorbij Wattimena na heerlijk gevecht

European Championships

26-10-2019 22:34

Jeffrey de Zwaan heeft zijn tweede kwartfinale ooit op een major bereikt. De jonge Nederlander trof landgenoot Jermaine Wattimena op het EK Darts en versloeg hem met 10-6. 

In het Nederlandse onderonsje deelde De Zwaan de eerste tik uit. De man uit Leidschendam brak Wattimena dankzij een elfdarter. Nadat De Zwaan de breakvoorsprong had verzilverd, wist ‘The Machine Gun’ op het scorebord te komen door 158 te finishen om zo ook zijn visitekaartje af te geven.

Met een stand van 3-2 in het voordeel van De Zwaan betraden beide spelers het podium na de eerste pauze. Wattimena moest al snel een tweede breakachterstand toestaan. De man uit Westervoort kreeg zes darts voor 32, maar zijn pijlen misten doel. De Zwaan kwam terug aan de oche en profiteerde: 5-2.

Vooraf werd wellicht gedacht dat De Zwaan Wattimena scorend de baas zou zijn, maar hier bleeks niks van waar in de wedstrijd. Ondanks dat Wattimena tot dan toe nog geen maximale score had gevonden, was hij scorend misschien wel iets beter. Vlak voor de tweede onderbreking wist ‘The Machine Gun’ wat terug te doen door via dubbel zestien terug te breaken:6-4.

Het lukte Wattimena niet om dichterbij te komen. Als hij de Zwaan brak, werd hij telkens zelf gebroken waardoor het verschil constant twee legs bleef. Bij een stand van 8-6 nam De Zwaan definitief afstand door 146 uit te gooien om een leg later middels tops zich te verzekeren van een plek in de kwartfinales.

Alle informatie over de wedstrijden die zijn gespeeld, vind je terug in het EK Open toernooicenter op onze website. In het toernooicenter kun je ook terecht voor het speelschema van de komende dagen en de uitzendtijden.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwsberichten? Volg ons dan op Twitter via @RTL7Darts. Wil je meepraten tijdens de uitzendingen? Maak dan gebruik van de #RTL7Darts. RTL7Darts is ook te vinden via Facebook, Instagram en YouTube

1 SAMENVATTING
2 INTERVIEW | 'We zijn de nummer 2 en 3 van Nederland, dus je wil winnen'

/ MEER NIEUWS

VIER JAAR GELEDEN: Van Gerwen gooit wereldrecord tegen Smith
Michael van Gerwen heeft nog altijd het hoogste gemiddelde op tv ooit op zijn naam staan. De Nederlander versloeg Michael Smith op 25 februari 2016 met 123,40 gemiddeld.
Lees meer
Price verslaat Van Gerwen na prachtige finale op Players Championship 6 (video)
Gerwyn Price toonde zich afgelopen zondag de sterkste tijdens de Players Championship 6. De Welshman was in de finale te sterk voor Michael van Gerwen. Via een prachtige finish trok Price de zege naar zich toe.
Lees meer
Gurney kreeg boete voor woede-uitbarsting tegen Price
Daryl Gurney heeft een boete gekregen voor zijn agressieve reactie na zijn gewonnen partij tegen Gerwyn Price in de Premier League vorig jaar. De Noord-Ier heeft zijn actie moeten bekopen met een boete van 1.500 pond.
Lees meer
Wright een pijl verwijderd van nieuw wereldrecord, Schot baalt
Peter Wright heeft afgelopen weekend bijna zijn eigen wereldrecord verbeterd. De Schot was een pijl verwijderd van een gemiddelde boven 123,50, het hoogst gegooide gemiddelde ooit op een gestreamde baan.
Lees meer
PDC kiest voor twee nieuwe locaties voor World Series Down Under
De PDC heeft twee nieuwe locaties toegevoegd aan de World Series-kalender. Het demonstratietoernooi gaat dit jaar naar Wollongong en Townsville, twee steden in Australië.
Lees meer
Loting UK Open: Nederlandse onderonsjes in eerste ronde, Ashton tegen Belg
De loting voor de eerste drie rondes van de UK Open zijn bekend. 19 van de 23 Nederlanders weten wie ze gaan of kunnen treffen tijdens hun eerste duel in Minehead.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Welcome to LiveWall! This is your first social media post. Change your settings for getting more social posts
Welcome to LiveWall! This is your first social media post. Change your settings for getting more social posts
Welcome to LiveWall! This is your first social media post. Change your settings for getting more social posts
See How To Make A Snowboard | Whitelines Snowboarding
How To Improve Your Riding On A Snowboard
My 2017 Snowboard Gear List
/// Meer bekijken