/ Nieuws

De Zwaan voorbij Wattimena na heerlijk gevecht

European Championships

26-10-2019 22:34

Jeffrey de Zwaan heeft zijn tweede kwartfinale ooit op een major bereikt. De jonge Nederlander trof landgenoot Jermaine Wattimena op het EK Darts en versloeg hem met 10-6. 

In het Nederlandse onderonsje deelde De Zwaan de eerste tik uit. De man uit Leidschendam brak Wattimena dankzij een elfdarter. Nadat De Zwaan de breakvoorsprong had verzilverd, wist ‘The Machine Gun’ op het scorebord te komen door 158 te finishen om zo ook zijn visitekaartje af te geven.

Met een stand van 3-2 in het voordeel van De Zwaan betraden beide spelers het podium na de eerste pauze. Wattimena moest al snel een tweede breakachterstand toestaan. De man uit Westervoort kreeg zes darts voor 32, maar zijn pijlen misten doel. De Zwaan kwam terug aan de oche en profiteerde: 5-2.

Vooraf werd wellicht gedacht dat De Zwaan Wattimena scorend de baas zou zijn, maar hier bleeks niks van waar in de wedstrijd. Ondanks dat Wattimena tot dan toe nog geen maximale score had gevonden, was hij scorend misschien wel iets beter. Vlak voor de tweede onderbreking wist ‘The Machine Gun’ wat terug te doen door via dubbel zestien terug te breaken:6-4.

Het lukte Wattimena niet om dichterbij te komen. Als hij de Zwaan brak, werd hij telkens zelf gebroken waardoor het verschil constant twee legs bleef. Bij een stand van 8-6 nam De Zwaan definitief afstand door 146 uit te gooien om een leg later middels tops zich te verzekeren van een plek in de kwartfinales.

Alle informatie over de wedstrijden die zijn gespeeld, vind je terug in het EK Open toernooicenter op onze website. In het toernooicenter kun je ook terecht voor het speelschema van de komende dagen en de uitzendtijden.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwsberichten? Volg ons dan op Twitter via @RTL7Darts. Wil je meepraten tijdens de uitzendingen? Maak dan gebruik van de #RTL7Darts. RTL7Darts is ook te vinden via Facebook, Instagram en YouTube

1 SAMENVATTING
2 INTERVIEW | 'We zijn de nummer 2 en 3 van Nederland, dus je wil winnen'

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken