/ Nieuws

Cross of Gurney wordt EK-finalist

European Championships

27-10-2019 14:45

Rob Cross en Daryl Gurney spelen vanavond in de halve finale van het EK Darts tegen elkaar. Voltage won met 10-6 van Ricky Evans, waarna Gurney een duel met Dave Chisnall in zijn voordeel besliste: 10-5.

Waar Rapid Ricky Evans bekendstaat om zijn onnavolgbare snelheid, was het in de eerste kwartfinale van de zondagmiddag in Göttingen juist Rob Cross die rap zaken wilde doen. Voltage, na de uitschakeling van diverse toppers titelfavoriet in Duitsland, gooide uitstekend in de eerste drie legs en strafte in leg vier ook nog eens gepruts van Evans op de dubbel af. Met de 5-0 voorsprong die Cross had vergaard in de eerste pauze was het verschil gemaakt, ondanks dat Rapid Ricky in het vervolg van de partij wat beter tegenstand bood. Hij wist nog zes legs op het bord te krijgen, maar dat was niet genoeg om de wereldkampioen van 2018 af te stoppen: 10-6.

Het duel dat daarop volgde startte een stuk spannender. Op papier kunnen Chisnall en Gurney het elkaar altijd lastig maken en na vier legs was er dan ook nog geen verschil tussen beide spelers. Dat was het moment voor SuperChin om een versnelling in te zetten en met behulp van een break een gat van drie legs te slaan. Het was aan Chisnall om daar wat aan te doen, maar de man uit Saint Helens had niet het niveau om zich terug in de wedstrijd te spelen. Omdat ook Gurney geen wereldpartij speelde bleef het nog even spannend, maar de marge die SuperChin had opgebouwd bleek uiteindelijk beslissend. De Noord-Ier sleepte zich naar een 10-5 overwinning en speelt vanavond in de halve finale tegen Cross.

Alle informatie over de wedstrijden die zijn gespeeld, vind je terug in het EK Open toernooicenter op onze website. In het toernooicenter kun je ook terecht voor het speelschema van de komende dagen en de uitzendtijden.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwsberichten? Volg ons dan op Twitter via @RTL7Darts. Wil je meepraten tijdens de uitzendingen? Maak dan gebruik van de #RTL7Darts. RTL7Darts is ook te vinden via FacebookInstagram en YouTube

Door: Guy Habets

/ MEER NIEUWS

VIER JAAR GELEDEN: Van Gerwen gooit wereldrecord tegen Smith
Michael van Gerwen heeft nog altijd het hoogste gemiddelde op tv ooit op zijn naam staan. De Nederlander versloeg Michael Smith op 25 februari 2016 met 123,40 gemiddeld.
Lees meer
Price verslaat Van Gerwen na prachtige finale op Players Championship 6 (video)
Gerwyn Price toonde zich afgelopen zondag de sterkste tijdens de Players Championship 6. De Welshman was in de finale te sterk voor Michael van Gerwen. Via een prachtige finish trok Price de zege naar zich toe.
Lees meer
Gurney kreeg boete voor woede-uitbarsting tegen Price
Daryl Gurney heeft een boete gekregen voor zijn agressieve reactie na zijn gewonnen partij tegen Gerwyn Price in de Premier League vorig jaar. De Noord-Ier heeft zijn actie moeten bekopen met een boete van 1.500 pond.
Lees meer
Wright een pijl verwijderd van nieuw wereldrecord, Schot baalt
Peter Wright heeft afgelopen weekend bijna zijn eigen wereldrecord verbeterd. De Schot was een pijl verwijderd van een gemiddelde boven 123,50, het hoogst gegooide gemiddelde ooit op een gestreamde baan.
Lees meer
PDC kiest voor twee nieuwe locaties voor World Series Down Under
De PDC heeft twee nieuwe locaties toegevoegd aan de World Series-kalender. Het demonstratietoernooi gaat dit jaar naar Wollongong en Townsville, twee steden in Australië.
Lees meer
Loting UK Open: Nederlandse onderonsjes in eerste ronde, Ashton tegen Belg
De loting voor de eerste drie rondes van de UK Open zijn bekend. 19 van de 23 Nederlanders weten wie ze gaan of kunnen treffen tijdens hun eerste duel in Minehead.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Welcome to LiveWall! This is your first social media post. Change your settings for getting more social posts
Welcome to LiveWall! This is your first social media post. Change your settings for getting more social posts
Welcome to LiveWall! This is your first social media post. Change your settings for getting more social posts
See How To Make A Snowboard | Whitelines Snowboarding
How To Improve Your Riding On A Snowboard
My 2017 Snowboard Gear List
/// Meer bekijken