/ Nieuws

Cross of Gurney wordt EK-finalist

European Championships

27-10-2019 14:45

Rob Cross en Daryl Gurney spelen vanavond in de halve finale van het EK Darts tegen elkaar. Voltage won met 10-6 van Ricky Evans, waarna Gurney een duel met Dave Chisnall in zijn voordeel besliste: 10-5.

Waar Rapid Ricky Evans bekendstaat om zijn onnavolgbare snelheid, was het in de eerste kwartfinale van de zondagmiddag in Göttingen juist Rob Cross die rap zaken wilde doen. Voltage, na de uitschakeling van diverse toppers titelfavoriet in Duitsland, gooide uitstekend in de eerste drie legs en strafte in leg vier ook nog eens gepruts van Evans op de dubbel af. Met de 5-0 voorsprong die Cross had vergaard in de eerste pauze was het verschil gemaakt, ondanks dat Rapid Ricky in het vervolg van de partij wat beter tegenstand bood. Hij wist nog zes legs op het bord te krijgen, maar dat was niet genoeg om de wereldkampioen van 2018 af te stoppen: 10-6.

Het duel dat daarop volgde startte een stuk spannender. Op papier kunnen Chisnall en Gurney het elkaar altijd lastig maken en na vier legs was er dan ook nog geen verschil tussen beide spelers. Dat was het moment voor SuperChin om een versnelling in te zetten en met behulp van een break een gat van drie legs te slaan. Het was aan Chisnall om daar wat aan te doen, maar de man uit Saint Helens had niet het niveau om zich terug in de wedstrijd te spelen. Omdat ook Gurney geen wereldpartij speelde bleef het nog even spannend, maar de marge die SuperChin had opgebouwd bleek uiteindelijk beslissend. De Noord-Ier sleepte zich naar een 10-5 overwinning en speelt vanavond in de halve finale tegen Cross.

Alle informatie over de wedstrijden die zijn gespeeld, vind je terug in het EK Open toernooicenter op onze website. In het toernooicenter kun je ook terecht voor het speelschema van de komende dagen en de uitzendtijden.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwsberichten? Volg ons dan op Twitter via @RTL7Darts. Wil je meepraten tijdens de uitzendingen? Maak dan gebruik van de #RTL7Darts. RTL7Darts is ook te vinden via FacebookInstagram en YouTube

Door: Guy Habets

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken