/ Nieuws

Smith roept De Zwaan een halt toe

European Championships

27-10-2019 15:34

Jeffrey de Zwaan is er niet in geslaagd om de halve finale van het EK Darts te bereiken. The Black Cobra was in een aantrekkelijke en rappe partij een maatje te klein voor Michael Smith: 10-5.

Met De Zwaan en Smith stonden twee natuurtalenten tegenover elkaar en kon een snelle en attractieve wedstrijd verwacht worden. De hoofdrolspelers maakten die verwachtingen zeer zeker waar. De ontmoeting was van een bijzonder hoog niveau en nadat beide spelers elkaar in de eerste zes legs geen duimbreed toegaven, kon Smith er ook nog een schepje bovenop gooien. Bullyboy gooide een 118-finish onder druk en brak De Zwaan in de volgende leg, waardoor hij het eerste verschil in de wedstrijd maakte en met 5-3 voorkwam.

Die break was koren op de molen voor Smith. Zijn zelfvertrouwen steeg met de pijl en hij hield De Zwaan betrekkelijk eenvoudig op afstand. In de veertiende leg moest The Dutch Cobra zijn eigen leg houden om in de wedstrijd te blijven, maar omdat hem dat niet lukte lag de weg naar de halve finale open voor Smith. Daar maakte de Engelsman gretig gebruik van: hij pakte de leg van onze landgenoot af en kwam op matchpoint. Dat benutte hij één leg later al: na een moeizame leg raakte Bullyboy de dubbel vijf en noteerde hij een 10-5 overwinning op De Zwaan.

Alle informatie over de wedstrijden die zijn gespeeld, vind je terug in het EK Open toernooicenter op onze website. In het toernooicenter kun je ook terecht voor het speelschema van de komende dagen en de uitzendtijden.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwsberichten? Volg ons dan op Twitter via @RTL7Darts. Wil je meepraten tijdens de uitzendingen? Maak dan gebruik van de #RTL7Darts. RTL7Darts is ook te vinden via FacebookInstagram en YouTube

Door: Guy Habets

/ MEER NIEUWS

Hoe bekijk je darts via Videoland?
De Grand Slam of Darts is online te volgen via de stream. De livestream is te bekijken via de app of de website van Videoland. Hiervoor heb je een abonnement nodig.
Lees meer
Ruziënde Smith en Durrant vanavond tegenover elkaar op podium
Michael Smith en Glen Durrant zijn niet de beste vrienden. De twee ruzieden deze week via de media en wilden niet met elkaar praten. Vanavond, in de kwartfinale van de Grand Slam of Darts, staan de spelers tegenover elkaar.
Lees meer
Lewis na schitterende comeback in kwartfinale Grand Slam of Darts
Er leek geen beginnen meer aan voor Adrian Lewis nadat hij met 9-6 achterstond in de achtste-finales van de Grand Slam of Darts. Op het juiste moment wist 'Jackpot'de wedstrijd echter op zijn kop te zetten en alsnog een overwinning uit het vuur te slepen.
Lees meer
Van Gerwen komt met schrik vrij tegen White
Michael van Gerwen staat in de kwartfinale van de Grand Slam. De Nederlander kon niet overtuigen en miste veel dubbels tegen Ian White, maar hij zag zijn tegenstander er nog meer missen: 10-7.
Lees meer
DARTREIS - Vliegarrangement WK Darts 20 december
Het grootste dartstoernooi van het jaar gaat over minder dan een maand van start. Voor vrijwel iedere darter is het WK Darts het hoogtepunt van het jaar. En jij kan daarbij zijn!
Lees meer
Voor het eerst in 5 jaar drie 110+-gemiddeldes op Grand Slam
De Grand Slam of Darts is halverwege en ook dit jaar leverde het korte spelformat in de groepsfase enkele enorme gemiddeldes op. Voor het eerst in vijf jaar gooiden drie spelers zelfs boven de 110 gemiddeld.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken