/ Nieuws

Van der Voort dwingt Price tot het uiterste

European Championships

27-10-2019 16:32

Na Jeffrey de Zwaan heeft met Vincent van der Voort ook de laatste Nederlander het EK Darts moeten verlaten. Fast Vinnie bezorgde Gerwyn Price een ontzettend moeilijke middag, maar moest uiteindelijk toch capituleren: 10-8 voor de Welshman.

De zondagmiddag in Göttingen werd afgesloten door Gerwyn Price en Vincent van der Voort, die onderling moesten uitmaken wie er in de avondsessie in de halve finale tegen Michael Smith zou gaan spelen. Waar Price door de meeste mensen als favoriet voor de overwinning werd gezien bewees Van der Voort dit toernooi al vaker in goede vorm te verkeren en in de openingsfase liet hij zien dat ook The Iceman van goeden huize zou moeten komen om hem te kloppen. Na tien legs was alles nog met de darts mee gegaan en ging een goed gemutste Dutch Destroyer met vertrouwen de tweede pauze in.

Het was duidelijk dat Price iets heel bijzonders nodig had om Van der Voort af te schudden en in de veertiende leg produceerde de Welshman zoiets speciaals. Met een klasse 170-finish plaatste hij de eerste break van de wedstrijd en dacht hij onze landgenoot kwijt te zijn, maar de darter uit Purmerend toverde een fabelachtige leg uit de hoge hoed en poetste die achterstand gewoon weer weg. Een zenuwachtig momentje later stond het 'gewoon' weer 8-8 en was het een simpele best-of-three voor een plek bij de laatste vier. Op dat moment bewees Price van wereldklasse te zijn. Onder immense druk gooide hij op het juiste moment de dubbels en beëindigde hij het sublieme toernooi van Van der Voort, die de Welshman tot het uiterste dwong en met opgeheven hoofd het toernooi verlaat.

Alle informatie over de wedstrijden die zijn gespeeld, vind je terug in het EK Open toernooicenter op onze website. In het toernooicenter kun je ook terecht voor het speelschema van de komende dagen en de uitzendtijden.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwsberichten? Volg ons dan op Twitter via @RTL7Darts. Wil je meepraten tijdens de uitzendingen? Maak dan gebruik van de #RTL7Darts. RTL7Darts is ook te vinden via FacebookInstagram en YouTube

Door: Guy Habets

/ MEER NIEUWS

Hoe bekijk je darts via Videoland?
De Grand Slam of Darts is online te volgen via de stream. De livestream is te bekijken via de app of de website van Videoland. Hiervoor heb je een abonnement nodig.
Lees meer
Ruziënde Smith en Durrant vanavond tegenover elkaar op podium
Michael Smith en Glen Durrant zijn niet de beste vrienden. De twee ruzieden deze week via de media en wilden niet met elkaar praten. Vanavond, in de kwartfinale van de Grand Slam of Darts, staan de spelers tegenover elkaar.
Lees meer
Lewis na schitterende comeback in kwartfinale Grand Slam of Darts
Er leek geen beginnen meer aan voor Adrian Lewis nadat hij met 9-6 achterstond in de achtste-finales van de Grand Slam of Darts. Op het juiste moment wist 'Jackpot'de wedstrijd echter op zijn kop te zetten en alsnog een overwinning uit het vuur te slepen.
Lees meer
Van Gerwen komt met schrik vrij tegen White
Michael van Gerwen staat in de kwartfinale van de Grand Slam. De Nederlander kon niet overtuigen en miste veel dubbels tegen Ian White, maar hij zag zijn tegenstander er nog meer missen: 10-7.
Lees meer
DARTREIS - Vliegarrangement WK Darts 20 december
Het grootste dartstoernooi van het jaar gaat over minder dan een maand van start. Voor vrijwel iedere darter is het WK Darts het hoogtepunt van het jaar. En jij kan daarbij zijn!
Lees meer
Voor het eerst in 5 jaar drie 110+-gemiddeldes op Grand Slam
De Grand Slam of Darts is halverwege en ook dit jaar leverde het korte spelformat in de groepsfase enkele enorme gemiddeldes op. Voor het eerst in vijf jaar gooiden drie spelers zelfs boven de 110 gemiddeld.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken