/ Nieuws

Cross bereikt finale na zinderende strijd met Gurney

European Championships

27-10-2019 20:29

Rob Cross heeft in een spannende halve finale gewonnen van Daryl Gurney. Voltage versloeg Gurney met 11-9 en staat daardoor in de finale van de European Championships. Daarin neemt hij het op tegen Gerwyn Price, die in de andere halve finale te sterk was voor Michael Smith.

Rob Cross en Daryl Gurney werkten een fantastische halve finale tegen elkaar af in Göttingen. Doordat beide spelers goed stonden te gooien met gemiddeldes boven de 100, waren ook de resultaten op het scorebord nagenoeg gelijk. Dit resulteerde in een gelijk opgaande strijd tot een stand van 5-5. Na de tweede pauze leek Cross zijn niveau van het eerste deel van de partij beter vast gehouden te hebben. De Engelsman pakte namelijk twee legs op rij, maar zag vervolgens zijn concurrent vanaf 76 en 118 weer op gelijke hoogte komen. Dit bracht ‘Voltage’ echter niet van zijn stuk want na kort op achterstand gestaan te hebben bij 7-8, trok de voormalig wereldkampioen de overwinning alsnog naar zich toe. Uitslag 11-9.

Price rekent af met Smith

Gerwyn Price kende een droomstart tijdens de halve finale van het EK. Hoewel zijn tegenstander Michael Smith aardig mee kon komen in scores, was het Price die de Engelsman met finishes steeds een stapje voor was. Met onder andere een 149-finish klom ‘The Iceman’ al snel naar een 4-0 voorsprong. Smith kwam vervolgens beter in zijn spel en wist ook de nodige legs aan elkaar te rijgen. Hierdoor pakte ‘Bully Boy’ zijn kansen om terug te komen tot 5-5. Een voorsprong was echter niet weggelegd voor Smith want na een paar goede legs van Price keek hij weer tegen een achterstand van 3 legs aan. Wederom terug in de wedstrijd komen was een stap te veel voor ‘Bully Boy’. De Engelsman pakte nog slechts twee legs en zag vervolgens zijn wedstrijd verloren gaan met 11-6.

Alle informatie over de wedstrijden die zijn gespeeld, vind je terug in het EK Open toernooicenter op onze website. In het toernooicenter kun je ook terecht voor het speelschema van de komende dagen en de uitzendtijden.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwsberichten? Volg ons dan op Twitter via @RTL7Darts. Wil je meepraten tijdens de uitzendingen? Maak dan gebruik van de #RTL7Darts. RTL7Darts is ook te vinden via FacebookInstagram en YouTube

Door: Colin Noteboren

1 SAMENVATTING

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Welcome to LiveWall! This is your first social media post. Change your settings for getting more social posts
Welcome to LiveWall! This is your first social media post. Change your settings for getting more social posts
Welcome to LiveWall! This is your first social media post. Change your settings for getting more social posts
See How To Make A Snowboard | Whitelines Snowboarding
How To Improve Your Riding On A Snowboard
My 2017 Snowboard Gear List
/// Meer bekijken